Νέα αποκάλυψη για το «Κυριάκος Gate»...

 
Λαυράνος και Μπίτζιος πίσω από την Krikel...

Ολοένα και περισσότερο συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ του σκανδάλου παρακολουθήσεων κι υποκλοπών, τα οποία εκθέτουν διαρκώς την κυβέρνηση που επιχειρεί να το συγκαλύψει και δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας με τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς της ότι δεν ήξερε να μην πείθουν.

Νέες αποκαλύψεις τοποθετούν τους επιχειρηματίες Γιάννη Λαβράνο και Φέλιξ Μπίτζιο, που... σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον παραιτηθέντα ανιψιό του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, πίσω από την Krikel, που είναι προμηθεύτρια της Εθνικής Υπηρεσίας πληροφοριών, έχει συνάψει απόρρητες συμβάσεις εκατομμυρίων με το Ελληνικό Δημόσιο και εμπλέκεται στην υπόθεση του κακόβουλου λογισμικό Predator.
Αποκλειστικό του Tvxs με στοιχεία ηλεκτρονικών επικοινωνιών δείχνουν πως ο διαχειριστής της εταιρείας, Σταμάτης Τριμπάλης, κατά την κατάθεσή του στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής πριν μία εβδομάδα επιχείρησε να παραπλανήσει τους βουλευτές για το ρόλο των δύο ανδρών στην Krikel δηλώνοντας πως είναι και ιδιοκτήτης της, πως εκείνος την αγόρασε το 2017 από την αρχική ιδιοκτήτρια και ίδρυσε λίγους μήνες μετά την κυπριακή ENEROSS HOLDINGS LIMITED, η οποία είναι ο κάτοχος του 100% των μετοχών της Krikel.

Ωστόσο, τα ντοκουμέντα της ειδησεογραφικές ιστοσελίδας με τα σχετικά mail αποδεικνύουν πως οι Λαβράνος και Μπίτζιος μεθόδευσαν το στήσιμο της Krikel, τοποθετώντας ως διαχειριστή τον Pelczar Stanislaw, ο οποίος ήταν και εκείνος που υπέγραψε και την πρώτη απόρρητη σύμβαση της KRIKEL με την Ελληνική Αστυνομία για το σύστημα TETRA στις 29 Ιουνίου 2018. 

Στο κείμενο σημειώνεται πως σε καμία από τις επίμαχες επικοινωνίες είτε το 2017 είτε το 2018 δεν γίνεται οποιαδήποτε μνεία στον κ. Τριμπάλη, ο οποίος ανέλαβε διαχειριστής της KRIKEL στις 14 Ιουνίου 2019 γιατί το γενικό πρόσταγμα στην KRIKEL το είχε ο κ. Λαβράνος, ο οποίος λάμβανε στήριξη από τον κ. Μπίτζιο και ήταν φίλος του κ. Δημητριάδη. Πρόσφατα ο δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου, που έχει καταθέσει ως μάρτυρας στον εισαγγελέα για την υπόθεση, είχε γράψει σε ανάρτησή του ότι ο κ. Λαβράνος είναι κουμπάρος του Δημητριάδη. Ο Θανάσης Κουκάκης, που έχει επίσης έχει καταθέσει ως θύμα παρακολούθησης από τον ΕΥΠ, αναφέρθηκε στις σημερινές αποκαλύψεις. 

Ειδικότερα, το tvxs γράφει αναλυτικά τα εξής: «Αρχικά δείχνουν το πως στις αρχές Οκτωβρίου 2017 οι Λαβράνος και Μπίτζιος προετοίμασαν την τοποθέτηση του Πολωνού Pelczar Stanislaw ως εκπροσώπου της ENEROSS HOLDINGS LIMITED και διαχειριστή της KRIKEL. Σύμφωνα με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η πώληση της KRIKEL από την Κρητσωτάκη στην ENEROSS έγινε στις 13 Οκτωβρίου του 2017. Ηλεκτρονικές επικοινωνίες της 3ης Οκτωβρίου 2017 και 9ης Οκτωβρίου 2017 που έχουν περιέλθει σε γνώση του TVXS μέσω της δημοσιογραφικής έρευνας, δείχνουν ότι οι Λαβράνος και Μπίτζιος λάμβαναν γνώση των νομιμοποιητικών εγγράφων του Πολωνού δικηγόρου Pelczar Stanislaw, προκειμένου να τον τοποθετήσουν ως διαχειριστή της KRIKEL, κάτι που έγινε στις 13/10/2017. Δηλαδή οι Λαβράνος και Μπίτζιος είχαν ενεργή συμμετοχή στην τοποθέτηση του Πολωνού δικηγόρου.

»Στην πρώτη επικοινωνία της 3ης Οκτωβρίου 2017 ο Μπίτζιος ενημερώνει τον Λαβράνο για mail του Πολωνού με το οποίο τους γνωστοποιούσε τα στοιχεία του διαβατηρίου του και τα στοιχεία της κυπριακής του έδρας. Στο εν λόγω mail ο Pelczar Stanislaw ανέφερε ακόμη: "Ενημερώστε με εάν θα είστε διαθέσιμοι να συναντηθούμε την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα όταν θα είναι καλύτερο για εσάς". Στη δεύτερη επικοινωνία στις 9 Οκτωβρίου 2017 ο κ.Μπίτζιος στέλνει στον κ.Λαβράνο δύο mail του Πολωνού. 

»Στο πρώτο που κοινοποιείται στις 8:19 το πρωί εμπεριέχονται το Lease Αgreement του Πολωνού δικηγόρου στην Κύπρο, το βιογραφικό του και τα στοιχεία του διαβατηρίου του. Το εν λόγω mail συνοδεύεται με σχόλιο του Μπίτζιου προς το Λαβράνο που αναφέρει σε Greeklish τη φράση "άμεση εξυπηρέτηση". Στο δεύτερο mail, που στέλνεται στις 3:11 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Λαβράνος ενημερώνεται από τον Μπίτζιο για το ελληνικό ΑΦΜ του Πολωνού. "Αγαπητέ Φέλιξ, επισυνάπτεται ο ελληνικός ΑΦΜ μου με τα ονόματα των γονιών μου. Χαιρετισμούς. Στάνισλαβ", αναφέρεται στο επίμαχο mail».

Το Tvxs επικαλείται κι άλλα στοιχεία που δείχνουν πως ακόμη και το 2018 ο κ.Μπίτζιος είχε ενεργή ανάμιξη στην KRIKEL του κ.Λαβράνου. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Απρίλιο του 2018 η KRIKEL επιθυμούσε να αποκτήσει με leasing εταιρικά οχήματα. Τη σχετική προσφορά από την AVIS τη ζητά στο όνομα της KRIKEL η γραμματέας του Φέλιξ Μπίτζιου, Λίνα Κατσούδα. Στις 16/4/2018 ο Key Account Manager της AVIS στέλνει mail στην κυρία Κατσούδα (...) Αλλά η προσπάθεια απόκτησης εταιρικών οχημάτων από την AVIS αποδείχθηκε δύσκολη για την KRIKEL. Αυτό προκύπτει από mail που έστειλε στις 20 Ιουλίου 2018 ο Γιάννης Λαβράνος στον Φέλιξ Μπίτζιο και στο οποίο εμπεριέχεται συνομιλία του τεχνικού προϊσταμένου της KRIKEL (και στενού συνεργάτη του Λαβράνου από το 2014), Σωτήρη Ντάλα με τον προαναφερόμενο Key Account Manager της AVIS».
 
Υπενθυμίζεται πως οι Reporters Unites και η «Εφημερίδα των Συντακτών» απέδειξαν τον περασμένο Ιούνιο πως ο κ. Δημητριάδης ξεκίνησε το 2019 επιχειρηματική δραστηριότητα -παρά το ασυμβίβαστο του νόμου- συστήνοντας μια νέα εταιρεία και προβαίνοντας στην αγορά και τελικά πώληση μιας άλλης για 166 χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Eledyn τους τέως γραμματέα του πρωθυπουργού, κατέβαλε το ποσό των 1.000 ευρώ και εξαγόρασε την Canalis, εταιρεία που επίσης δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στις 26 Μαΐου 2021 η πρώτη εταιρεία πούλησε την δεύτερη στην B&F, την οποία εκπροσωπεί ο επιχειρηματίας Βασίλης Μπιθαράς, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.  

«Αυτή δεν είναι η μόνη σύνδεση του κ. Μπιθαρά με φυσικά και νομικά πρόσωπα της υπόθεσης. Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ, ο Γιώργος Μπιθαράς από τον Απρίλιο του 2020 είναι εταίρος με μερίδιο 50% στην εταιρεία Δελφών Line. Το άλλο 50% κατέχει η Krikel. Με άλλα λόγια, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και θεσμικά υπεύθυνου για την ΕΥΠ πουλάει την εταιρεία του στην B&F, συμφερόντων Γιώργου Μπιθαρά, ο οποίος είναι ήδη συνέταιρος με την Krikel που φέρεται να πούλησε λογισμικό υποκλοπών στην ΕΥΠ - και μάλιστα επί των ημερών του κ. Δημητριάδη στο Μαξίμου». (Βλ. «Οι παρακολουθήσεις και ο Μεγάλος... Ανιψιός»)...

efsyn.gr