Eurostat: 95,4 εκατ. άνθρωποι στην ΕΕ...

0


 ...αντιμέτωποι με τον κίνδυνο φτώχειας.

Τρίτη στη λίστα η Ελλάδα...
κοινωνικού αποκλεισμού διατρέχει 1 στους 5 πολίτες στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2021 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με... τα στοιχεία το 2021, 95,4 εκατ. άνθρωποι στην ΕΕ, ποσοστό δηλαδή της τάξης του 21,7% του πληθυσμού, διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό καταγράφηκαν στη Ρουμανία (34%), τη Βουλγαρία (32%), την Ελλάδα και την Ισπανία (και οι δύο 28%).

Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό καταγράφηκαν στην Τσεχία (11%), τη Σλοβενία ​​(13%) και τη Φινλανδία (14%).


Το ποσοστό αυτό αφορά σε πολίτες δηλαδή που ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους φτώχειας, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση ή/και διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας.

Πρόκειται για μια ελαφρά αύξηση σε σύγκριση με το 2020, όπου το ποσοστό ήταν 21,6% του πληθυσμού, δηλαδή 94,8 εκατ. πολίτες.

Μεταξύ των 95,4 εκατ. ανθρώπων στην ΕΕ, περίπου τα 5,9 εκατ. (1,3% του συνολικού πληθυσμού) ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν και τους τρεις κινδύνους φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ταυτόχρονα.

Παράλληλα, το 2021, 73,7 εκατ. άνθρωποι στην ΕΕ αντιμετώπιζαν κίνδυνο φτώχειας, ενώ 27 εκατ. σοβαρές υλικές και κοινωνικές στερήσεις και 29,3 εκατομμύρια ζούσαν σε νοικοκυριό με χαμηλή ένταση εργασίας.

Eurostat: 95,4 εκατ. άνθρωποι στην ΕΕ αντιμέτωποι με τον κίνδυνο φτώχειας- Τρίτη στη λίστα η Ελλάδα



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)