Καμαρώνει για τα τουρκικά drones ο Ερντογάν: Είμαστε ο μεγάλος μπελάς των εχθρών μας

Anthony
0

«Δεν είμαστε πλέον μια χώρα που θαυμάζει άλλες χώρες στον κόσμο με τις δυνατότητες που έχει. Τελείωσε αυτά τώρα, είναι ιστορία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Μετά το «πάγωμα» του αμερικανικού Κογκρέσου στην αναβάθμιση των τουρκικών F-16, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προσπάθειά να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα το γόητρο της χώρας επικαλέστηκε την ισχυρή βιομηχανία μη επανδρωμένων αεροσκαφών που διαθέτει τονίζοντας ότι γίνονται ο «μεγάλος μπελάς των εχθρών».

Μάλιστα, σε χθεσινή του ομιλία έκανε λόγο και για «δικές τους θάλασσες», στις οποίες κυκλοφορούν κορβέτες και φρεγάτες.

«Πλέον πλέουμε στις θάλασσές μας με τις φρεγάτες μας με τις κορβέτες μας. Αυτά είναι δικής μας κατασκευής. Κάποιοι άλλοι όμως περιμένουν πράγματα από κάπου άλλου. Υπάρχουμε με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας, με τα οπλισμένα μη επανδρωμένα μας και τα Akıncı μας. Τώρα είμαστε με τον Gökbey μας. Τώρα πια, με όλα αυτά τα όπλα μας, με αυτά τα όπλα, είμαστε ο μεγάλος μπελάς των εχθρών μας στον κόσμο. Δεν είμαστε πλέον μια χώρα που θαυμάζει άλλες χώρες στον κόσμο με τις δυνατότητες που έχει. Τελείωσε αυτά τώρα, είναι ιστορία», δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό βιομηχανίας της Τουρκίας, η Άγκυρα διαθέτει περίπου 280 επανδρωμένα αεροσκάφη, που χρησιμοποιούνται από τον στρατό ξηράς και το ναυτικό, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι χρησιμοποιούνται και από τις μυστικές υπηρεσίες στην πλευρά του βόρειου Ιράκ και της Συρίας. 

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)