Το άδειασμα Μητσοτάκη σε υπουργούς - βουλευτές...


 ...και η αλαζονεία του Οικονόμου...

Πάει η μία ΔΕΘ την περάσαμε. Πάμε για την επόμενη τώρα. Να κάνουμε τον χθεσινό λογαριασμό από την εμφάνιση Μητσοτάκη;

Άδειασε υπουργούς υφυπουργούς, βουλευτές φιλικά ΜΜΕ, απορρίπτοντας εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Σας τα γράφαμε εμείς, όχι βέβαια ότι μας είχε σφυρίξει κάνα πουλάκι τίποτε, αλλά η... κοινή πολιτική λογική έλεγε, ότι ο Μητσοτάκης δεν θα τσαλάκωνε δεύτερη φορά τον εαυτό του, πόσο δε μάλλον όταν είχε προηγηθεί και το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών. Σιγά μην ήθελε βαθυστόχαστη ανάλυση.

Τώρα στα οικονομικά. Το πακέτο δεν είναι επαρκές, είναι όμως στοχευμένο -όχι οριζόντιο όπως ηλιθιωδώς του είχαν προτείνει αρμόδιοι υπουργοί και οικονομικοί σύμβουλοι- αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις για αποθέματα κ.λπ., είναι σαφές ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και ο χειμώνας είναι αυτός που θα κρίνει στις εκλογές τον νικητή, την απόσταση του πρώτου από τον δεύτερο και τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Τρίτον, ενδιαφέρουσα η γέφυρα που έριξε στον Ερντογάν για μια πιθανή συνάντηση, αλλά μέσα σε ένα πλαίσιο που καθορίζεται από τις ευρωπαϊκές θέσεις όπως αυτές έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα. Εκτός αν περιμένει κάτι το οποίο εμείς δεν ξέρουμε.

Τέταρτο και τελευταίο, εκλογές στο τέλος της τετραετίας, που μπορεί να μην είναι ο Ιούλιος του ’23. Σημειώστε, ότι η Κυριακή του Θωμά είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για να στηθούν οι κάλπες για την πρώτη αναμέτρηση με απλή αναλογική.

Πως το είπε ο Μητσοτάκης; Θα είναι σκαλοπάτι για την δεύτερη Κυριακή;

Μην είναι όμως πλατύσκαλο με αρκετό πλάτος, αλλά όχι με τέτοιο…ύψος, που να σου δίνει την αυτοδυναμία; Τότε θα δούμε πως μεταφράζεται πολιτικά, η λέξη «συνεργασίες».

Εκείνος πάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οικονόμου, άλλη μία επιλογή του Μητσοτάκη που δεν μπορεί να την αλλάξει, αφού έχουμε μπει σε τροχιά εκλογών. Ευτυχώς για την ΝΔ ακούω ότι θα αναλάβει κάποιος άλλος την εκπροσώπηση προεκλογικά, γιατί με την αλαζονεία που εκπέμπει ο Οικονόμου και με το στυλ «ακούτε που σας λέω, έτσι είναι τα πράγματα», (ως δικηγόρος παλιάς κοπής στην επαρχία, που είναι αυθεντία σε υποθέσεις για λεμονοπορτόκαλα) που είναι προφανώς αντί-επικοινωνιακό και δεν περνάει, θα πέσουν στα βράχια.

Στη Θεσσαλονίκη δε, το τριήμερο, εκτός από το να τηλεφωνεί σε διευθυντές καναλιών για ρωτήσει για τις …ερωτήσεις, εκτός από το να «θάβει» δεξιά και αριστερά τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, μόνο και μόνο επειδή εκλέγονται στην ίδια Περιφέρεια, έκανε κάτι ουσιαστικό;...

topontiki.gr