Η Ουγγαρία θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

0


 Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν περιμένει ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα αρχίσουν εντός του φθινοπώρου συνομιλίες για την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά η Βουδαπέστη θα προσπαθήσει να τις μπλοκάρει, μετέδωσε το Radio Free Europe/Radio Liberty επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές.

Την πρόθεσή του αποκάλυψε ο Βίκτορ Ορμπάν κατά την διάρκεια κλειστής συγκέντρωσης μελών του κυβερνώντος κόμματος στο χωριό Κότσε την περασμένη εβδομάδα χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων...

Ο Ορμπάν δήλωσε, σύμφωνα με τις πηγές του RFE/RL, ότι οι προοπτικές για το μπλοκάρισμα της επέκτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για ακόμη έξι μήνες είναι μικρές, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση που θα σχηματισθεί στην Ιταλία μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια, αναφερόμενος στις προοπτικές εκλογικής νίκης της Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής του μεταφασιστικού κόμματος Αδέρφια της Ιταλίας, που διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ορμπάν.

Οι ευρωβουλευτές του κόμματός της καταψήφισαν χθες στο ευρωκοινοβούλιο την εισήγηση που εγκρίθηκε με 433 ψήφους για την ύπαρξη σαφούς κινδύνου παραβίασης των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουγγαρία του Ορμπάν η οποία δεν αποτελεί πλέον πραγματική δημοκρατία αλλά «υβριδικό καθεστώς κοινοβουλευτικής απολυταρχίας».

Τον Ιούλιο, ο Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πυροβόλησε τα πόδια της με την επιβολή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι οποίες, αν δεν αρθούν, κινδυνεύουν να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με το RFE/RL, ο Ορμπάν δήλωσε στην ίδια κομματική συνάντηση ότι κατά το 2030 η Ομάδα του Visegrad μπορεί να έχει μετατραπεί σε καθαρό συνεισφέροντα στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, πράγμα που είναι πιθανόν να οδηγήσει στην επανεξέταση των υπέρ και των κατά της συμμετοχής στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει την Κυριακή την παρακράτηση εκατομμυρίων ευρώ ευρωπαϊκών πόρων που προορίζονται για την Ουγγαρία λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς στην χώρα του Ορμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)