Ογκώδεις φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν - Ζητούν την εκτέλεση των «ταραχοποιών»

0

 
Οι φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις που έγιναν σήμερα στο Ιράν δείχνουν την ισχύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας, δήλωσε ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί, μετά από μέρες ταραχών για τον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας που συνελήφθη από την αστυνομία ηθών της χώρας.

Η Μαχσά Αμινί, 22 ετών, που καταγόταν από την επαρχία Κουρδιστάν, συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη την οποία επισκεπτόταν με την οικογένειά της, «επειδή φορούσε ανάρμοστα ρούχα» από την αστυνομία ηθών, μια μονάδα αρμόδια να επιβάλλει τους αυστηρούς ενδυματολογικούς κανόνες της χώρας. Πέθανε τρεις ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο και ο θάνατός της προκάλεσε προκάλεσε τεράστιο κύμα οργής και τις χειρότερες διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο Ιράν από το 2019...

«Η παρουσία του λαού (στις πορείες) σήμερα είναι η δύναμη και η τιμή της Ισλαμικής Δημοκρατίας», είπε ο Ραϊσί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη όπου παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Διαδηλώσεις που οργανώθηκαν από το κράτος πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε πολλές ιρανικές πόλεις για την αντιμετώπιση των αντικυβερνητικών ταραχών, με τους διαδηλωτές να ζητούν την εκτέλεση όσων συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)