Μπακογιάννης: Δεν θα αυξήσουμε τα τέλη, δεν θα σβήσουμε τα φώτα

Anthony
0
Ούτε τα τέλη θα αυξηθούν στους δημότες Αθηναίων, ούτε τα φώτα στους δημόσιους χώρους και τους δρόμους θα κλείσουν, όπως ξεκαθάρισε σήμερα ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως «δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσει τα τέλη ο Δήμος Αθηναίων», λέγοντας πως δεν μπορούν να φορτωθούν περαιτέρω νοικοκυριά και επιχειρήσεις εν μέσω της κρίσης.

Παράλληλα, απέκλεισε το σενάριο να μείνουν σβηστές οι λάμπες του δημόσιου φωτισμού στην Αθήνα, λέγοντας χαρακτηριστικά «Λένε να σβήσουμε τα φώτα. Μα, μπορεί να σβήσουμε τα φώτα; Έχουμε πει πως αυτό σχετίζεται και με την ασφάλεια», συμπληρώνοντας «άρα, η πρόκληση είναι η ορθή διαχείριση στα οικονομικά του Δήμου και η ποιοτική παροχή υπηρεσιών του Δήμου».

Προσέθεσε, δε, πως σε αυτήν την κατεύθυνση «ξεκινά τις επόμενες ημέρες το μεγαλύτερο έργο του Δήμου μετά την διπλή ανάπλαση» και αφορά την τοποθέτηση λαμπτήρων led στα 43.000 φωτιστικά του Δήμου Αθηναίων. Ανέφερε πως αυτό θα έχει τριπλό όφελος, λέγοντας ότι θα επιφέρει μείωση στους λογαριασμούς των δημοτικών τελών τα οποία είναι ανταποδοτικά, θα υπάρχει καλύτερος φωτισμός καθώς θα είναι καλύτερη η ποιότητα φωτός και θα υπάρχει η ευχέρεια αυτοματισμών, καθώς «θα βλέπουμε αμέσως ποιο φωτιστικό έχει πρόβλημα και θα γίνεται άμεσα η όποια επιδιόρθωση απαιτείται, χωρίς να περιμένουμε να μας καλέσει κάποιος πολίτης για να αναφέρει το πρόβλημα».

Μετρό στα Εξάρχεια

Ερωτηθείς για τον σταθμό του Μετρό στα Εξάρχεια και τις αντιδράσεις στην περιοχή, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε πως «είναι αυτονόητο ότι το έργο αυτό έχει τρομερή σημασία για την πόλη», και σχολίασε ότι «υπάρχουν κάποιοι στην Πλατεία Εξαρχείων, κάποιοι που δεν είναι Εξαρχειώτες που αντιδρούν. Η Αθήνα δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο κανείς νομίζει. Η πλειοψηφία των αντιδράσεων δεν έχει να κάνει με τους κατοίκους των Εξαρχείων. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν προσπαθήσει να δώσουν μια “μεγάλη ιδεολογική μάχη” για το μέτρο στα Εξάρχεια».

Παρεμβάσεις σε όλη την Αθήνα

Σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, ο Δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι «Η Αθήνα είναι 129 γειτονιές. Εμείς δουλεύουμε από κάτω προς τα πάνω. Ξεκινάμε με 12 παιδικές χαρές και ένα μεγάλο έργο για να αποκαταστήσουμε όλα τα γηπεδάκια της πόλης. Έχουμε ασφαλτοστρώσεις… έχουμε ήδη ασφαλτοστρώσει 700 δρόμους και συνεχίζουμε. Κάνουμε παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια σε τέσσερα μέτωπα στην πόλη. Η Αθήνα είχε μείνει πάρα πολύ πίσω σαν πόλη». 

 

Πηγή:https://www.ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)