«Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από την Τουρκία»: Το μήνυμα της Αθήνας για τη μουσουλμανική μειονότητα

Anthony
 Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που προκάλεσε την αντίδραση της Ελλάδας. 

Αυστηρή απάντηση προς την Τουρκία επιφύλαξε το υπουργείο Εξωτερικών όσον αφορά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Άγκυρα για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

«Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία», προσθέτει.

«Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που προκάλεσε την αντίδραση της Αθήνας

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση «πατώντας» πάνω σε όσα είχε πει στην τουρκική τηλεόραση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, περί «τουρκικής μειονότητας».

Σε ανάρτηση στο Twitter, το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε αναφέρει: «Στεκόμαστε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκατέλειψε τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία, παρόλες τις απειλές και πιέσεις»

«Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να διερευνήσουν αυτό το σοβαρό γεγονός και να τιμωρήσει τους δράστες», σημειώνει αναφερόμενο σε πρόσφατες απειλές που κατήγγειλε ότι δέχθηκε ο κ. Ζεϊμπέκ.

Την ανάρτηση συνοδεύει ανακοίνωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

 

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πριν λίγες μέρες συνέντευξη στο τουρκικό κανάλι «A Haber», όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν ανησυχούμε δεν φοβόμαστε. Εμείς στον δίκαιο μας αγώνα θα συνεχίζουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού μας, της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «μεγάλη ένταση» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και «τεταμένη ατμόσφαιρα» αναφορικά με την εκλογή του ψευδομουφτή στην Ξάνθη, ενώ μίλησε και για τις απειλές που δέχθηκε ο ίδιος στο παρελθόν από τη Χρυσή Αυγή. Eπιπροσθέτως, ο κ. Ζειμπέκ κατήγγειλε ότι πρόσφατα Έλληνας πολίτης απείλησε να τον σκοτώσει κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης.

 Πηγή:https://www.ieidiseis.gr