Ο Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα στα βράχια!

 
Δημοσκόπηση της REALPOLLS - Κόκκινη κάρτα από το 56,7% - Επτά στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης

Α’ ΜΕΡΟΣ

Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουν οι πολίτες στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς πιστεύουν ότι οδηγεί τη χώρα στα βράχια με τη διαχείριση της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης. Δεν πείστηκαν οι Ελληνες ούτε από αυτά που άκουσαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν σχόλιο, αλλά είναι αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης, που διενήργησε η εταιρία R.P. REALPOLLS LTD για τη «δημοκρατία».

Το διάστημα κατά το οποίο διεξήχθη η έρευνα ήταν από 12/09/2022 έως 13/09/2022, αμέσως μετά δηλαδή τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη.//

Ο τρόπος διεξαγωγής της έρευνας ήταν τηλεφωνικός (μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα με τυχαία δειγματοληψία και χρήση κωδικών μίας χρήσης) με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, ενώ το σύνολο του δείγματος ήταν 1.905 άτομα 17 ετών και άνω.

Περισσότεροι από τους μισούς από όσους ρωτήθηκαν θεωρούν ότι η Ελλάδα οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση, συγκεκριμένα το 56,7% απάντησε ότι αρμενίζουμε στραβά, ενώ το 37,1% απάντησε πως η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και το υπόλοιπο 6,2% δεν απάντησε.

Γενικά, όλα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν το έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει πλέον στην κοινή γνώμη απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του. Παρά τον έλεγχο στην ενημέρωση και την παραποίηση της πραγματικότητας που επιχειρούν, όσα ΜΜΕ ακολουθούν πιστά το κυβερνητικό αφήγημα δεν καταφέρνουν να ξεγελάσουν πλέον τους πολίτες.

Προτού ακόμη περάσει η πρώτη «επικοινωνιακή ομοβροντία», οι πολίτες στην ερώτηση «πώς σας φάνηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ;» απάντησαν αυτό που είδαν και όχι αυτό που τα ΜΜΕ προσπάθησαν να τους πείσουν ότι είδαν. Το 28,9% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ανειλικρινής και το 29,5% ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός δεν απάντησε και δεν ρωτήθηκε για βασικά θέματα της επικαιρότητας. Μόνο το 23,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι βρήκε τον κ. Μητσοτάκη πειστικό και επαρκή, ενώ ένα 13,4% δεν απάντησε ή δεν γνώριζε.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ