Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγει η Γεωργία Μπίκα...

 
...μετά τον Άρειο Πάγο...

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ετοιμάζεται να προσφύγει άμεσα η Γεωργία Μπίκα μετά τη σημερινή απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού...

«Γνωρίζουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από την δικαιοσύνη της πατρίδας μας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα» σχολίασε στο ThessToday.gr.....

ο δικηγόρος της κοπέλας, Νίκος Διαλυνάς. Όπως είχε προαναγγείλει στον απόηχο της απόφασης σήμερα,  η υπόθεση, πλέον παίρνει τον δρόμο του εξωτερικού, «κι αυτά τα οποία απεφάνθη η ελληνική δικαιοσύνη, δυστυχώς θα κριθούν και θα διαβαστούν από Ευρωπαίους δικαστές, κι όχι μόνο, καθώς υπάρχει αντίστοιχη επιτροπή στον ΟΗΕ, όπου πολύ σύντομα θα μεταβούμε».

«Η Γεωργία γνωρίζει απόλυτα τα μελλοντικά βήματά μας. Είχαμε προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και έχουμε συζητήσει τα πάντα. Το πανηγύρι αρχίζει τώρα, κι αύριο θα ακουστούν οι πρώτες καμπάνες», δήλωσε ο δικηγόρος.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και με ποιους, όπως και πώς κινούνται. Με βάση τα δεδομένα κι εντελώς ψύχραιμοι συνεχίζουμε μέχρι το τέλος» πρόσθεσε ο ίδιος.