Πιτσιόρλας: Ξέρανε ότι υπήρχε παρακολούθηση και το άφηναν έτσι – Με άφησαν εκτεθειμένο

0

 
Σοκαρισμένος, θυμωμένος αλλά κυρίως πικραμένος είναι ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, οποίος έμαθε πρόσφατα από εφημερίδες ότι τόσο εκείνος, όσο και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Σαγιάς παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Η πρώτη εκδοχή, όπως προκύπτει από τις διαρροές και από αυτά που λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τα κανάλια, ήταν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση “κληρονόμησε” από τον προκάτοχό της τις παρακολουθήσεις για την ιστορία της Ζακύνθου, τις συνέχισε για να μην κατηγορηθεί για παρεμβάσεις, δεν προέκυψε τίποτα και της σταμάτησε λέει σε συνέντευξή του στα Νέα....

Η υπόθεση αφορά την αγορά τον Μάιο του 2014 μιας έκτασης χιλιάδων στρεμμάτων στη Ζάκυνθο, πάνω από την παραλία του Ναυαγίου, από μία εταιρεία που σχετίζεται με τον εμίρη του Κατάρ. Είχαν αντιδράσει η Εκκλησία της Ζακύνθου και τοπικοί φορείς, θεωρώντας ότι η έκταση δεν ανήκε στον πωλητή.

«Ναι, ο Τσίπρας με απασχολεί»

«Εκείνη την περίοδο ήμουν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Διαχειριζόμουν κολοσσιαία θέματα, πολύ κρίσιμα για την πορεία της χώρας, τα λιμάνια, το Ελληνικό, σε ένα τρομερά δύσκολο κλίμα, όπου δεχόμουν πανταχόθεν πολλαπλές επιθέσεις. Ξέρανε ότι υπήρχε μια παρακολούθηση και το άφηναν έτσι, χωρίς να μου πουν μια κουβέντα» λέει μεταξύ άλλων στην εφημερίδα.

Όπως αναφέρει στον δημοσιογράφο Μιχάλη Μητσό έχει φτάσει στο συμπέρασμα ότι παρακολουθούσαν τον ίδιο προσωπικά, ευθέως, όχι από σπόντα.

«Μου είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να με ενημερώσει, με άφησε εκτεθειμένο ενώ χειριζόμουν όλα αυτά τα θέματα. Ναι, ο Τσίπρας με απασχολεί. Γιατί ειδικά με εκείνον είχα μια σχέση που πήγαινε πολύ βαθιά πίσω, καθώς και μία άριστη συνεργασία, δεν μπορώ να πω ότι οποιαδήποτε στιγμή με άφησε σε ένα πολιτικό θέμα ακάλυπτο. Ή ότι μου έστησε παγίδα. Χωρίς να αποκλείω τις νομικές ενέργειες, το καθοριστικό για μένα είναι η πολιτική και ηθική διάσταση αυτής της υπόθεσης.

«Αν παρακολουθούσαν εμένα, προφανώς ήταν παράνομη (η παρακολούθηση). Δεν έχω την παραμικρή ενημέρωση, από κανέναν» λέει ο κ. Πιτσιόρλας.

Ακόμα δεν ξέρει τι θα κάνει. «Θα περιμένω την εξέλιξη στην Εξεταστική και αναλόγως. Και πάλι θεωρώ αδιανόητο ότι άνθρωποι με τους οποίους έχω διαδρομή 40-50 χρόνων δεν ζητούν απαντήσεις».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)