Ρωσία: «Μπλόκο» στην προμήθεια πετρελαίου σε όσα κράτη επιβάλλουν πλαφόν στην τιμή

0




Aναστολή των προμηθειών πετρελαίου και υποπροϊόντων του στα κράτη που θα επιβάλουν πλαφόν στην τιμή του, αποφάσισε η Ρωσία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

«Όσον αφορά το πλαφόν στην τιμή, εάν εφαρμόσουν περιορισμούς, απλώς θα σταματήσουμε να προμηθεύουμε με πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα τις εταιρείες και τα κράτη που θα λάβουν αυτά τα μέτρα διότι δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε μη-ανταγωνιστικά», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Ο Αλεξάντερ Νόβακ προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενέχουν οι πιθανότητες επιβολής τέτοιων πλαφόν για την παγκόσμια αγορά, χαρακτηρίζοντας τέτοιες σκέψεις «απολύτως παράλογες».

«Η παρέμβαση στους μηχανισμούς της αγοράς σε ένα τόσο σημαντικό τομέα όπως αυτός του πετρελαίου, που είναι μάλιστα ο σημαντικότερος σε ό,τι αφορά την ενεργειακή ασφάλεια του πλανήτη, και αυτού του είδους οι προσπάθειες θα οδηγήσουν απλώς σε αποσταθεροποίηση», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί καταναλωτές που πληρώνουν ήδη υπέρογκα ποσά για την ενέργεια, θα είναι εκείνοι που θα ζημιωθούν περισσότερο.

«Αυτό θα καταστρέψει εντελώς την αγορά», υπογράμμισε ο Ρώσος αντιπρόεδρος.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)