Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Έρχεται «κόφτης» στην επιδότηση...

 
Η αδιέξοδη πολιτική που είχε επιλέξει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι στην εκρηκτική αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού... ρεύματος μέσα από την επιδότηση της αισχροκέρδειας των καρτέλ, γυρίζει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση αλλά με θύματα και πάλι τους πολίτες.

Η συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών σε συνδυασμό με το τεράστιο οικονομικό κόστος της επιδότησης της ακρίβειας, οδηγεί τα αρμόδια υπουργεία σε επανεξέταση του μέτρου της επιδότησης των λογαριασμών μέσα από την επιβολή «κόφτη»...

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύψος της επιδότησης θα συνδεθεί με το ύψος της κατανάλωσης ρεύματος. Δηλαδή, όσο μικρότερη είναι η κατανάλωση τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιδότηση και αντίστροφα.

Στο ΥΠΕΝ επεξεργάζονται, μπροστά στο αδιέξοδο που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε, κλιμακωτή επιδότηση με την υιοθέτηση ανά κατηγορία καταναλώσεων τριών κλιμάκων κατανάλωσης. Για παράδειγμα εάν ένα νοικοκυριό δεν ξεπεράσει σε κατανάλωση ενέργειας την πρώτη κλίμακα που θα οριστεί, τότε θα πάρει τη μέγιστη επιδότηση για το ρεύμα που θα καταναλώσει. Αν, όμως, ξεπεράσει τον «κόφτη» της κατανάλωσης τότε μπαίνει «κόφτης» και στην επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος...

avgi.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.