Παρακολουθούν παράνομα, νομιμοποιούν εκ των υστέρων...


 Πρώτα έστησαν την υποκλοπή και αιτιολογώντας τη για λόγους «εθνικής ασφάλειας» επικαλέστηκαν τη σύλληψη του Αρη Παπαζαχαριουδάκη… ένα μήνα μετά

Την ώρα που το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ έχει φέρει την κυβέρνηση στη δεινότερη θέση που θα μπορούσε να βρεθεί διεθνώς, ερωτήματα γεννιούνται και... για τον εντυπωσιακό αριθμό των χιλιάδων εισαγγελικών διατάξεων που συντάσσονται και αφορούν την άρση απορρήτου επικοινωνιών από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από το σύνολο των 15.475 διατάξεων που επικαλούνται την «εθνική ασφάλεια». 
Χαρακτηριστικά, για λόγους «εθνικής ασφάλειας» παρακολουθούσαν και το τηλέφωνο του Αρη Παπαζαχαριουδάκη, του 22άχρονου που συνελήφθη και βασανίστηκε άγρια, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ στις αρχές Μαρτίου του 2021 μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Ωστόσο το τρομακτικό είναι αυτό που αναφέρεται τόσο στο παραπεμπτικό βούλευμα όσο και στην απάντηση της 14ης ανακρίτριας σε ερώτηση σχετικά με την επισύνδεσή του. Αυτή προκύπτει «νομότυπα», αφού «το σχετικό υλικό συνελέγη κατόπιν των υπ’ αριθ. Δ346/14-1-2021 και Δ2075/10-3-2021 Διατάξεων του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών που εποπτεύει το Τμήμα Αντιμετώπισης Εσωτερικής Τρομοκρατίας καθότι ο εν λόγω κρίθηκε ότι έχρηζε τηλεφωνικής παρακολούθησης για λόγους “εθνικής ασφάλειας” για χρονικό διάστημα από 23-1-2021 έως 23-3-2021 λόγω του ότι στις 11-2-2021 είχε συλληφθεί ως μέλος της Εγκληματικής Οργάνωσης “Μασόβκα” που είχε ως σκοπό την διάπραξη διαφόρων αξιόποινων πράξεων»!

Με λίγα λόγια, η εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής Σταματίνα Περιμένη (πρώην εισαγγελέας φυλακών Κορυδαλλού, με πλούσιο βιογραφικό απορρίψεων αιτήσεων κρατουμένων για εκπαιδευτικές και κανονικές άδειες) υπέγραψε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Αρ. Παπαζαχαριουδάκη «για λόγους εθνικής ασφάλειας» τον Ιανουάριο του 2021 εξαιτίας της σύλληψής του ένα μήνα μετά την άρση, τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου!

Διαβάστε περισσότερα στο documentonews.gr