Επιχείρηση «απόλυτο σκότος»...

0


Τη συσκότιση επιλέγει το κυβερνών κόμμα την ίδια ώρα που το Ευρωκοινοβούλιο μεταδίδει απευθείας τις συνεδριάσεις του για τις υποκλοπές.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών με την εξέταση των δύο πρώην διοικητών της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη και Θεόδωρου Δραβίλλα και την... κυβερνητική πλειοψηφία ετσιθελικά να αποφασίζει την εξαίρεση από μάρτυρες όλων των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, όπως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον παραιτηθέντα εξαιτίας του σκανδάλου γενικό γραμματέα και ανιψιό του, Γρηγόρη Δημητριάδη, ακόμη και το θύμα των υποκλοπών Θανάση Κουκάκη, δηλαδή το ένα από τα δύο πρόσωπα για την παρακολούθηση των οποίων συστήθηκε η εξεταστική....

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Στρασβούργο, σε απευθείας σύνδεση, συνεδρίαζε το Ευρωκοινοβούλιο για τις υποκλοπές με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να γίνεται σάκος του μποξ δεχόμενη απανωτά χτυπήματα από όλες τις πτέρυγες της Ευρωβουλής, με εξαίρεση το ΕΛΚ, δηλαδή την ευρωπαϊκή οικογένεια της Ν.Δ..

Το κλίμα εντός των συνόρων ήδη μυρίζει μπαρούτι καθώς οι νέες αποκαλύψεις δυσχεραίνουν το κυβερνητικό «κουκούλωμα» που επιχειρείται.

Από την αρχή φάνηκαν οι κυβερνητικές διαθέσεις. Παρά τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για αναλυτικό κατάλογο μαρτύρων, η Ν.Δ. αποφάσισε να καλέσει μόνο κρατικούς αξιωματούχους, ξεκινώντας από τους διοικητές της ΕΥΠ προ δεκαετίας επί… Σαμαρά και Τσίπρα, που δεν έχουν καμία σχέση με την εξεταζόμενη υπόθεση των Ανδρουλάκη – Κουκάκη.

Και ενώ η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το απόρρητο στόχος παρακολούθησης καταγγέλλει ότι έγινε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μέσω απόπειρας υποκλοπής του κινητού του με το παράνομο λογισμικό Predator,την ίδια περίοδο κατά την οποία παρακολουθούνταν το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων και για συγκρότηση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Χθες, σε υψηλούς τόνους διεξήχθη στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης η συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Πειρεχομένου (ΠΝΠ) που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)