Διπλό ΚΕΑ και επιπλέον επίδομα παιδιού - Ανακοινώθηκε η πληρωμή

Anthony
0

Επίσημες ανακοινώσεις για επιπλέον πληρωμή δόσης για επίδομα παιδιού και ΚΕΑ.

Ανακοινώθηκε και επίσημα από την κυβέρνηση επιπλέον πληρωμή για το επίδομα παιδιού και διπλή πληρωμή ΚΕΑ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα). Ήταν μια ανακοίνωση που αναμενόταν από πολλούς και έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει το iEidiseis.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ του Σαββάτου (10/9) κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ ανακοίνωσε:

  1. Επίδομα παιδιού: με βάση τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός χορηγείται μιάμιση επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού τον Δεκέμβριο στους δικαιούχους Νοεμβρίου (δόση δηλαδή που αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα).

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε περίπου 700.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά.

  1. Διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ): Η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αφορά 482.335 ωφελούμενους που εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά.Υ

Υπενθυμίζεται ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

  1. Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβουν 400 ευρώ
    Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.

Παραδείγματα για το ΚΕΑ

  1. Για παράδειγμα, νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 600 ευρώ
  2. Για παράδειγμα, νοικοκυριό με 3 ενήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ.

Επιπλέον πληρωμή επιδόματος παιδιού

Υπενθυμίζεται πως πριν μερικούς μήνες χορηγήθηκε μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού στους δικαιούχους Μαρτίου (δόση, δηλαδή, που αντιστοιχούσε σε 1,5 μήνα). Οι δικαιούχοι που πληρώθηκαν ήταν 625.000, με περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά.

Ανάλογα με την εισοδηματική κλίμακα τα ποσά του επιδόματος σε κάθε δόση είναι:

Για την Α κατηγορία:

  • 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο
  • επιπλέον 70 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο
  • επιπλέον 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου

Για την Β κατηγορία:

  • 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο
  • επιπλέον 42 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο
  • επιπλέον 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου

Για την Γ κατηγορία:

  • 28 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο
  • επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο
  • επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου

Η αίτηση για επίδομα παιδιού και η πληρωμή

Στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ μπορείτε να ενημερωθείτε αν είστε δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, πατώντας ΕΔΩ, βάζοντας τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.

Σημειώνεται ότι στις 9 Σεπτεμβρίου 2022, στις 18:00 έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 – Επίδομα Παιδιού, όπως συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της πληρωμής της 4ης δόσης.

Η πληρωμή θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται προς τους ενδιαφερομένους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. 

Πηγή:https://www.ieidiseis.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)