Κατάρρευση και πικρός αποκλεισμός...

0

 
...για την εθνική από το Eurobasket...

Πικρός αποκλεισμός μετά από κάκιστη εμφάνιση για την εθνική ομάδα, η οποία παρουσιάστηκε απροετοίμαστη, είχε κάκιστη αμυντική συμπεριφορά σε όλο σχεδόν το παιχνίδι, ενώ κατέρρευσε επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο...

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκανε το χειρότερο παιχνίδι της στο τουρνουά, η Γερμανία μακράν το καλύτερο και μοιραία ήρθε, δίκαια, ο αποκλεισμός για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με το βαρύ 107-96.

Αποβλήθηκε με δύο αντιαθλητικά ο, για ακόμη μια φορά κορυφαίος, Γιάννης Αντετοκούνμπο (31 πόντοι, 8 ασίστ, 7 ριμπάουντ), ο οποίος, εκτός από τον ψυχωμένο Γιαννούλη Λαρετζάκη (18 πόντοι), ήταν απελπιστικά μόνος στο παρκέ.

Πέντε παίκτες των Γερμανών, οι οποίοι πέτυχαν 17/31 τρίποντα, με διψήφιους πόντους, ενώ κορυφαίοι ήταν οι Σρέντερ (26 πόντοι, 8 ασίστ), Ομπστ (19 πόντοι με 5/7 τρίποντα), Βάγκνερ (19 πόντοι) και Τάις (13 πόντοι, 16 ριμπάουντ). Εκτός αγώνα με δύο τεχνικές ποινές και ο Ντένις Σρέντερ, ο οποίος προκάλεσε προς το τέλος του αγώνα τον ελληνικό πάγκο.

Το ματς

Οι τυπικά και ουσιαστικά γηπεδούχοι μπήκαν εντυπωσιακά στο παιχνίδι, βομβαρδίζοντας τη σαστισμένη ελληνική ομάδα από τα 6.75 και πήραν γρήγορα διαφορά άνω των δέκα πόντων. Οι πρώτες αλλαγές από τον Δημήτρη Ιτούδη έσφιξαν την ελληνική άμυνα και σταδιακά οι δύο ομάδες ήρθαν στα ίσια (28-27 στο 8΄), με τη Γερμανία να κλείνει το δεκάλεπτο στο +4.

Η ευστοχία της γερμανικής ομάδας ήταν εντυπωσιακή, γεγονός που τους έδωσε τη δυνατότητα να διατηρούν και στη δεύτερη περίοδο μια διαφορά κοντά στους επτά πόντους, όμως η είσοδος του Γιαννούλη Λαρετζάκη έδωσε στην εθνική τη σπίθα που χρειαζόταν, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέλαβε να τη φέρει μπροστά στο σκορ, με 44-46 τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Με τους Σρέντερ και Ομπστ μπροστάρηδες η εθνική Γερμανίας κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά, όμως, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επανήλθε και με ένα εκπληκτικό buzzer beater του Κώστα Σλούκα έκλεισε το ημίχρονο με +4.

Παρά το γεγονός ότι η ανατροπή είχε έρθει και η επίθεση, με μπροστάρη τον Γιάννη, είχε πάρει μπρος, το τρίτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε καταστροφικό. Κακή άμυνα και ακόμη χειρότερες επιλογές στην επίθεση έδωσαν τη δυνατότητα στους εκπληκτικούς Γερμανούς να πατήσουν πάλι το γκάζι και να πάρουν διψήφια διαφορά πόντων.

Στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου έγινε μια προσπάθεια από τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να γυρίσουν στο ματς, όμως περίπου 5 λεπτά πριν από το τέλος, η διαφορά πήγε ξανά στο +15 και κάπου εκεί η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ της Γερμανίας.

Προς το τέλος το παιχνίδι πήγε να χαλάσει, πρώτα με την αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος χρεώθηκε με το δεύτερο αντιαθλητικό του στον αγώνα, αλλά κυρίως από την συμπεριφορά του Ντένις Σρέντερ, ο οποίος εισέπραξε διπλή τεχνική ποινή και πήρε επίσης τον δρόμο για τα αποδυτήρια πριν από τη λήξη του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 31-27, 57-61, 83-71, 107-96.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)