Έρχεται «Τειρεσίας» και για απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος

Anthony
0

Φόβοι για αύξηση της συσσώρευσης ληξιπρόθεσμων οφειλών στους λογαριασμούς ρεύματος

Η αλλαγή παρόχου ρεύματος είναι ελεύθερη και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν ανταγωνιστικά τιμολόγια μήνα με τον μήνα, ακόμη και αν έχουν αφήσει χρέος στον προηγούμενο. Αυτό ανησυχεί τους παρόχους, αφού, εάν δεν αλλάξει κάτι, οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν αλλαγή χωρίς «πέναλτι» μέχρι και τον Ιούλιο του 2023, συσσωρεύοντας πολλά χρέη από τους απλήρωτους λογαριασμούς που μαζεύονται.

Έτσι, οι πάροχοι ζητούν να καταγράφονται οι καταναλωτές που έχουν οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος. Σύμφωνα, μάλιστα με την «Καθημερινή», οι μετακινήσεις από εταιρεία σε εταιρεία σημειώνουν κατακόρυφη αύξηση, ενώ τον Αύγουστο ήταν κατά 20% περισσότερες συγκριτικά με τους προηγούμενους. Εάν όμως ισχύσει «Τειρεσίας», ευελπιστούν ότι θα μπει ένα φρένο.

Σε κάθε περίπτωση, η αγορά αναμένει τις νέες επιδοτήσεις που θα ισχύσουν από 1 Οκτωβρίου, αλλά και τα κίνητρα εξοικονόμησης, που μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι θα υπάρχει επιπλέον επιδότηση σε όσους πετυχαίνουν στόχο μείωσης κατά 15% της μηναίας τους κατανάλωσης.

Υπό συζήτηση είναι επίσης τόσο το ύψος της επιδότησης στο φυσικό αέριο όσο και ο μηχανισμός καταβολής της. Αν δηλαδή θα υπάρχει συνδυασμός κρατικής επιδότησης με έκπτωση από τη ΔΕΠΑ ή θα εφαρμοστεί μοντέλο ανάλογο με αυτό που ισχύει στην ηλεκτρική ενέργεια, όπου το σύνολο των επιδοτήσεων παρέχεται από την Πολιτεία μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

Οι τεχνικές παράμετροι των μέτρων για την ενέργεια «κλειδώνουν» αυτές τις ημέρες, και για το ρεύμα και το φυσικό αέριο.

 Πηγή:https://www.ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)