Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι ο νέος διάδοχος του θρόνου

Anthony


 Mετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν είναι πλέον δούκας του Κέιμπριτζ, αλλά δούκας της Κορνουάλης. 

Πρώτος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ είναι πλέον ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με τον 9χρονο γιο του Τζόρτζ να γίνεται και επίσημα δεύτερος στην διαδοχή.

Ο Κάρολος, 73 ετών, είναι τώρα ο βασιλιάς Κάρολος, καθώς ήταν ο επόμενος στη σειρά για τον θρόνο εδώ και επτά δεκαετίες – τη μεγαλύτερη αναμονή στην ιστορία της βρετανικής μοναρχίας.

Αυτομάτως, διάδοχος του θρόνου είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Πλέον, δεν είναι δούκας του Κέιμπριτζ, αλλά δούκας της Κορνουάλης, όπως και η σύζυγός του Κέιτ Μϊντλετον, δούκισσα της Κορνουάλης, και όχι δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Όμως, δεν γίνεται αυτομάτως πρίγκιπας της Ουαλίας, καθώς αυτός ο τίτλος είναι ένα δώρο που γίνεται από τον βασιλιά. Μετά τον πρίγκιπα Τζορτζ ακολουθούν τα αδέλφια του πρίγκιπα Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι είναι έκτος διαδοχής, μετά την αποχώρησή του από τα βασιλικά του καθήκοντα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε 1,5 περίπου χρόνο μετά τον θάνατο του 99χρονου συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου, περικυκλωμένη από την οικογένειά της στη θερινή κατοικία της, στο κάστρο του Μπαλμόραλ. 

 Πηγή:https://www.ieidiseis.gr