«Ο Μητσοτάκης γνωρίζει ότι είναι απερχόμενος πρωθυπουργός»...

 
Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ζήτησε και χθες ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι απερχόμενος πρωθυπουργός. Η κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη επικεντρώνεται σε δύο άξονες που σε πολλά σημεία τους τέμνονται: 

Την κατάσταση της οικονομίας με την... πρωτοφανή ακρίβεια που πλήττει νοικοκυριά επιχειρήσεις και τη θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης που αποτυπώνεται σε όλες τις κινήσεις της που συνδέονται με την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων -ακόμη και στην στάση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές.

«Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να ακούει τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων αλλά δεν μπορεί να ακούσει την απόγνωση της οικονομίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βέροια. Για την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προσπαθεί με κάθε τρόπο χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο να γαντζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας.

Εξ αυτού του λόγου για την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα, το Μαξίμου δείχνει για μία ακόμη φορά σπουδή να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια κυβερνητική θητεία. Ακόμη και για να προλάβει μία πιθανή κοινωνική έκρηξη επιταχύνοντας τις εξελίξεις και προκηρύσσοντας εκλογές υπό την πίεση και των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές μέσα στο Φθινόπωρο. Τα θέματα αυτά ως γνωστόν συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα. 

Σε μία νέα διαδικτυακή συνεδρίαση χθες το απόγευμα η αξιωματική αντιπολίτευση επιβεβαίωσε τη θετική της στάση- με μεμονωμένες διαφοροποιήσεις- στην ψηφοφορία που θα γίνει στη Βουλή για την κύρωση της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Φιλανδίας και της Σουηδίας.

Όσο για την «πρεμιέρα» της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, σύμφωνα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρη Τζανακόπουλο, δεν ξεκίνησε με καθόλου καλούς οιωνούς. Η πλειοψηφία της ΝΔ απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης για πολυκομματικό προεδρείο και συγχρόνως αποφάσισε να μην διανέμονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων στους βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή. 

Η στάση αυτή σε συνδυασμό με τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη που σε σχέση με το «απόρρητο» προειδοποίησε πως όποιος μιλήσει για την υπόθεση αυτή θα αντιμετωπίσει δεκαετή φυλάκιση δημιουργούν ένα εκρηκτικό πολιτικό κλίμα παραμονές της ΔΕΘ.

«Είναι ντροπή να γίνονται τέτοιοι εκβιασμοί δημόσια» σχολίασε η Κουμουνδούρου θυμίζοντας την πρόσφατη αναφορά του Κώστα Καραμανλή από τα Ανώγεια: «Η επίκληση του απόρρητου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου»...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr