Στον «πάγο» η Πανεπιστημιακή Αστυνομία...


 Προσωρινό φρένο στις περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας εντός των τεσσάρων πανεπιστημίων φέρεται να έχει αποφασίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων απ' το φοιτητικό κίνημα αλλά και της ευρύτερης κοινωνικής κατακραυγής που φούντωσε ακόμα περισσότερο μετά το... όργιο αστυνομικής καταστολής στο ΑΠΘ, κατά τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν επιβεβαιώνει για την ώρα τις επίμονες πληροφορίες που θέλουν να πηγαίνει πίσω, τουλάχιστον προς το παρόν, η ατζέντα της Ν. Κεραμέως και της κυβέρνησης Μητσοτάκη για αστυνομικούς μέσα στις σχολές...

Πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι «εμείς εφαρμόζουμε τα προβλεπόμενα σχέδια και ό,τι μας ζητούν οι πρυτανικές αρχές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αλλαγή στον σχεδιασμό».

Στο μεταξύ, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες εργασίας για τα προαπαιτούμενα ασφαλείας, όπως τουρνικέ, κάμερες ασφαλείας και κάρτες εισόδου φοιτητών.

Σημειώνεται ότι ακόμα και στις τάξεις των αστυνομικών η ΟΠΠΙ είναι ανεπιθύμητη. Στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου υπάγεται η ΟΠΠΙ, εδώ και μερικές μέρες εξελίσσονται τραγελαφικά στιγμιότυπα. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.», στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κανείς δεν θέλει να αναλάβει διοικητής της ΟΠΠΙ.  Την τραγελαφική κατάσταση επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Χαρακτηριστική είναι η επιστολή της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Μπουλούμπαση, με αφορμή τις προτάσεις και μετακινήσεις αστυνομικών, οι οποίες -όπως υποστηρίζουν- «έγιναν με εκδικητικά κριτήρια, αγνοώντας τις οικογενειακές τους ανάγκες και την επικρατούσα οικονομική κατάσταση της χώρας»...

efsyn.gr