Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Αρκετά με τις μαϊμουδιές...


 Η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απέδειξε τι ακριβώς εννοεί η κυβέρνηση όταν δεσμεύεται ότι «όλα θα έρθουν στο φως». Οι λόγοι τής παρακολούθησης του Ανδρουλάκη προστατεύονται σαν να είναι το ύψιστο εθνικό μυστικό.

Ο Κοντολέων είπε ότι ο πρωθυπουργός και ο Δημητριάδης ήταν ανίδεοι για το θέμα, αλλά δεν... μπορεί να πει περισσότερα γιατί δεσμεύεται από το απόρρητο. Ο Δημητριάδης είπε επίσης ότι δεσμεύεται από το απόρρητο, παρ’ όλο που κατά τον Κοντολέοντα είναι ανίδεος για το θέμα. Ο νυν της ΕΥΠ πρέσβης Δεμίρης είπε ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει τα πάντα. Και ως προς τη νομιμότητα της «επισύνδεσης», ο Κοντολεών επικαλείται την εισαγγελέα Βλάχου και η Βλάχου τον Κοντολέοντα. Μπουλούκι.

Αν ο Μητσοτάκης ήθελε άπλετο φως στην υπόθεση, μπορούσε απλώς να ρωτήσει τον Κοντολέοντα γιατί παρακολουθούσε έναν πολιτικό αρχηγό. Αλλά δεν θέλει να ξέρει, γιατί αν ξέρει, πρέπει να πει. Ο τέως διοικητής της ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλεστεί απόρρητο στον Μητσοτάκη, γιατί στον Μητσοτάκη λογοδοτεί. Τόσο απλά.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Η Βουλή διά της Επιτροπής εποπτεύει την ΕΥΠ, η οποία, από όσο γνωρίζουμε μέχρι τώρα, δεν είναι ανεξάρτητο καπετανάτο. Δεν υπάρχει λοιπόν απόρρητο.

Ο Κοντολέων οφείλει να απαντήσει γιατί παρακολουθούνταν ο Ανδρουλάκης. Και το αν συντρέχουν εθνικοί λόγοι ή όχι θα το κρίνει η Επιτροπή. Αρκετά με τις μαϊμουδιές...

H ΑΥΓΗ

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.