Η συγκάλυψη βήμα βήμα...


 Στις 8 Αυγούστου ο πρωθυπουργός προχώρησε σε δημόσια διακαναλική δήλωση προς τον ελληνικό λαό για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η πρώτη φράση του ήταν: «Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές». Και λίγο παρακάτω πρόσθετε: «Πρέπει η αλήθεια να αναδειχθεί στις διαστάσεις που πραγματικά έχει».

Από τότε... πέρασε ένας μήνας. Η Βουλή συνεδρίασε και συζήτησε το θέμα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αλλά ο Κυρ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να πει το παραμικρό για τους λόγους παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη επικαλούμενος το απόρρητο.

Συνεδρίασε, επίσης, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου οι Δημητριάδης και Κοντολέων αρνήθηκαν να πουν το παραμικρό με την επίκληση του απορρήτου. Ολα αυτά όταν επισήμως το μέγαρο Μαξίμου δήλωνε απόλυτη συμφωνία στα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Κρήτη, ο οποίος υπογράμμισε πως «η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολύ απλά πως ο πρωθυπουργός έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι «στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές». Ελεγε ψέματα όταν δήλωνε πως η αλήθεια πρέπει να αναδειχτεί στις πραγματικές της διαστάσεις. Αυτό που τον ενδιέφερε και τον ενδιαφέρει είναι να συγκαλυφθούν οι ευθύνες του για το σκάνδαλο.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται συντονισμένα ολόκληρη η οικογένεια, καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη -υπενθυμίζοντας δήθεν τις προβλέψεις του νόμου- απείλησε όσους σπάσουν το απόρρητο με δεκαετή φυλάκιση.

Ολως τυχαίως δεν της πέρασε από το μυαλό να πει ότι το απόρρητο μπορεί να αρθεί με απόφαση του πολιτικού προϊστάμενου της ΕΥΠ και πρωθυπουργού, του αδελφού της δηλαδή, για ολοκληρωμένη πληροφόρηση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, των πολιτικών αρχηγών και της εξεταστικής επιτροπής. Γιατί δεν το σκέφτηκε και κυρίως γιατί δεν το είπε;

Το επιστέγασμα του κουκουλώματος ήρθε χθες όταν η κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή αρνήθηκε να κληθούν ως μάρτυρες τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο -Μητσοτάκης και Δημητριάδης- αλλά και το θύμα Θ. Κουκάκης. Ολα αυτά δεν είναι δημοκρατικές λειτουργίες. Είναι καθεστωτική συμπεριφορά παρακράτους. Οταν στις Βρυξέλλες από την έρευνα της PEGA ουδείς εξαιρείται, εδώ ουδείς εξαιρείται από το να τον παρακολουθούν...

efsyn.gr