Η Παπαευαγγέλου, η ιδιωτική κλινική και η καταγγελία της «γαλάζιας» ΕΙΝΑΠ


Η σκληρή ανακοίνωση κατά της κυρίας Παπαευαγγέλου έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς φέρει την υπογραφή και της «γαλάζιας» προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη
Γιατρός του ΕΣΥ ή… ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων; Αβίαστα προκύπτει το παραπάνω ερώτημα σε όποιον έχει δει την καταγγελία της ΕΙΝΑΠ κατά της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και επικεφαλής της ενημέρωσης για τα θέματα του κορωνοϊού Βάνας Παπαευαγγέλου.

Οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων σε Αθήνα και Πειραιά κατηγορούν την καθηγήτρια πως προωθεί ειδικευόμενους γιατρούς και νοσηλευτές για εκπαίδευση και εργασία σε ιδιωτική κλινική. Συγκεκριμένα, με μια σκληρή ανακοίνωση..., το Δ.Σ. της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει πως η Βάνα Παπαευαγγέλου παίρνει ειδικευόμενους γιατρούς και νοσηλευτές από το Αττικόν και τους στέλνει για εκπαίδευση και εργασία στην ιδιωτική κλινική ΙΑΣΩ.

«Στηριζόμενη πάνω στις ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, ετοιμάζεται να στέλνει και ασθενείς στο ΙΑΣΩ όταν προκύπτουν ανάγκες εξειδικευμένης φροντίδας ή χρήσης ειδικού εξοπλισμού» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η σκληρή ανακοίνωση κατά της κυρίας Παπαευαγγέλου έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς φέρει την υπογραφή και της «γαλάζιας» προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη αλλά και μελών όλων των παρατάξεων του Δ.Σ, που χαρακτηρίζουν τη Βάνα Παπαευαγγέλου επισπεύδουσα στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, στρώνοντας το έδαφος για την προώθηση αντίστοιχων κυβερνητικών αποφάσεων.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως ως αργά χθες το απόγευμα δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση, τόσο από την πλευρά του Νοσοκομείου Αττικόν όσο και από την ίδια τη Βάνα Παπαευαγγέλου. Ωστόσο, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ αφήνει να διαρρεύσει στο περιβάλλον της πως αισθάνεται βαθύτατα προσβεβλημένη, αλλά και δυσαρεστημένη από τους συναδέλφους της, ενώ αποδίδει την καταγγελία αυτή σε ελλιπή πληροφόρηση.