Το σκάνδαλο ξηλώνει το κοστούμι του Μητσοτάκη...

 
Από την παρέμβαση Καραμανλή και το καθαρό του μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου πως «η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις... υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου» έχουν περάσει μόλις δύο εβδομάδες. Ήδη, η γραμμή της ταύτισης του πρώην πρωθυπουργού με την κυβέρνηση ακυρώθηκε την περασμένη Κυριακή από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν επέλεξε να ξεκαθαρίσει πως διαφωνεί με τις βαρυσήμαντες δηλώσεις του προκατόχου του, αλλά και του Προκόπη Παυλόπουλου.

Η εικόνα εντός της Νέας Δημοκρατίας δεν θυμίζει σε τίποτα πια τις εποχές της μητσοτακικής παντοδυναμίας. Πριν από την παρέμβαση Καραμανλή εξάλλου, εν είδει «αντίστροφης μέτρησης», είχαν προηγηθεί τα ξεκάθαρα μήνυμα του Νικήτα Κακλαμάνη, του Θοδωρή Ρουσσόπουλου, αλλά η στάση του Κώστα Τζαβάρα με την προστιθέμενη αξία της συμμετοχής του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας....

Η επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη να διαμηνύσει από το βήμα της συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ πως «η απάντηση είναι ξεκάθαρη, διαφωνώ με τις απόψεις αυτές» του πρώην πρωθυπουργού και του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν κατά μία γαλάζια ανάγνωση μία απελπισμένη προσπάθεια του πρωθυπουργού να βάλει φραγμό στο ρήγμα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στο εσωτερικό της παράταξης. Εκτός από το «ποντάρισμα» στην πολιτική του επιβίωση με τα τρομολαγνικά σενάρια για την πορεία της χώρας, ο Κυρ. Μητσοτάκης πόνταρε και στο ηγετικό του προφίλ για να ελέγξει την κριτική που έρχεται εκ των έσω.

Διαβάστε περισσότερα στο documentonews.gr