Ο Λουκασένκο τρολάρει άγρια την ΕΕ!

0

 
Κόβει ξύλα και λέει ότι δεν θα αφήσει την Ευρώπη να παγώσει το χειμώνα.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο κινηματογραφήθηκε να κόβει ξύλα, τα οποία υποσχέθηκε να στείλει στην ΕΕ εν μέσω της επικείμενης ενεργειακής κρίσης.

«Ας μην αφήσουμε την Ευρώπη να παγώσει. Ας βοηθήσουμε τα αδέρφια μας, ίσως μας βοηθήσουν και αυτοί κάποια μέρα», είπε ο Λουκασένκο σε ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε από ένα κανάλι Telegram που συνδέεται με την υπηρεσία Τύπου του.

«Αυτά είναι μερικά καλά καυσόξυλα», σημείωσε ενώ κόβει επιδέξια ένα μεγάλο κούτσουρο έλατου με ένα τεράστιο τσεκούρι.

Στην τρέχουσα κατάσταση, η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σχετικά με το είδος του ξύλου που χρησιμοποιείται για θέρμανση, καθώς «το κύριο για αυτούς είναι να ζεσταθούν με κάποιο τρόπο», είπε ακόμα ο Λουκασένκο. «Πρέπει να φροντίσουμε να τα λαμβάνουν οι αγρότες και οι εργαζόμενοι, αλλά όχι οι πλούσιοι».

Είναι επίσης σημαντικό ο Πολωνός πρόεδρος Άντρζεϊ Ντούντα και ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι να «μην παγώσουν» αυτόν τον χειμώνα, πρόσθεσε με εμφανή διάθεση τρολαρίσματος. «Είναι οι γείτονές μας. Ίσως συνέλθουν».

Οι ηγέτες της πολωνικής κυβέρνησης επικρίνουν σκληρά τον Λουκασένκο. Η Βαρσοβία υποστήριξε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Λευκορωσία το 2020 και το 2021.

Η Μόσχα, μαζί με το Μινσκ, στενοί σύμμαχοι, δέχθηκαν σκληρές δυτικές κυρώσεις μετά την έναρξη της στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Αυτοί οι περιορισμοί απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό, προκαλώντας σημαντική πτώση των ρωσικών προμηθειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη και θέτοντας την ΕΕ στο χείλος μιας ενεργειακής κρίσης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)