Νέες απειλές Ακάρ προς την Ελλάδα: «Δεν έχει μάθει ακόμα από την Ιστορία»

Anthony
Πυρά εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, διαμηνύοντας πως αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με τους κανόνες Δικαίου και δεν σταματήσει τις προκλήσεις καλό θα ήταν να ανατρέξει στο παρελθόν. 

Από το ξενοδοχείο Sheraton της Κωνσταντινούπολης ο Χουλουσί Ακάρ εκτόξευσε νέες απειλές για τη χώρας μας, κουνώντας μας το δάχτυλο και προτρέποντας στην ηγεσία της χώρας να ανατρέξει σε όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό ανάμεσα στο τουρκικό πλοίο και σκάφος του ελληνικού πολεμικού, ο Ακάρ είπε πως η Ελλάδα παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας για εξομάλυνση των σχέσεών τους, η χώρα μας δυναμιτίζει το κλίμα και προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες.

 «Εκμεταλλεύονται κάθε γεγονός, συκοφαντούν και προσπαθούν να επηρεάσουν τρίτες χώρες κακολογώντας την Τουρκία. Είναι υποκριτές. Εμείς θέλουμε διάλογο», είπε και προέτρεψε στην ηγεσία της χώρας να ανατρέξει στην Ιστορία και να πάρει παραδείγματα.

«Πρέπει να μάθετε από την Ιστορία, δεν πρέπει να μπαίνετε σε νέες περιπέτειες. Μην επαναλαμβάνετε τα ίδια» ανέφερε και είπε πως κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα προσπαθούν να εντείνουν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών για δικό τους συμφέρον.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επανέλαβε τα όσα ισχυρίζεται η Άγκυρα για «λοκάρισμα» των F-16 της με τους S-300 που διαθέτει η χώρα μας.

«Είναι μια εχθρική στάση και δεν έχει να κάνει με συμμαχίες, γείτονες ή προηγούμενες συμφωνίες. Αυτά είναι απαράδεκτα. Είναι μεγάλη υποκρισία. Αυτό πρέπει να φανεί. Αυτά τα μεταφέρουμε στους συνομιλητές μας και προφορικά και γραπτά. Παρακολουθούμε αυτές τις συμπεριφορές κατά της Τουρκίας και δεν αφήνουμε καμία αυτές αναπάντητη. Έχουμε κάνει ό,τι πρέπει για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον. Το ονομάζουμε ειρήνη, σχέσεις καλής γειτονίας, διεθνές δίκαιο και θέλουμε να συνεργαστούμε σε αυτά τα θέματα. Θέλουμε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να βρούμε απάντηση σε αυτό», είπε. 

Πηγή:https://www.ieidiseis.gr