Νέες προκλήσεις Τσελίκ: Ο Μητσοτάκης απειλεί τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας

0


 Τα «πυρά» του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη έστρεψε για ακόμη μια φορά ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

«Ο Μητσοτάκης σήμερα απειλεί τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας όπως απειλεί και την ύπαρξη και τα νόμιμα δικαιώματα της ΤΔΒΚ, και βρίσκεται πίσω από την επιθετικότητα και των παρενοχλήσεων εναντίον της Γαλάζιας Πατρίδας», ανέφερε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ταυτόχρονα, σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος τύπου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Φαικ Οζτρακ.

«Αυτοί που σήμερα κυβερνούν τη χώρα, για να τους συμπαθήσουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για χρόνια παρέμειναν σιωπηλοί στην κατάληψη από την Ελλάδα των νησίδων και των βραχονησίδων στο Αιγαίο των οποίων το καθεστώς είναι αμφισβητούμενο. Για πολλά χρόνια, αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας και τις προειδοποιήσεις των λογικών ανθρώπων. Απομάκρυναν τους αξιωματικούς που τους προειδοποίησαν λέγοντας «λάβετε μέτρα ». Για χρόνια παρακολούθησαν την κατάληψη κάτω από την μύτη μας. Βρίσκουν καταφύγιο στο σύνθημα «Ένα βράδυ ξαφνικά μπορεί να έρθουμε», που έλαβε μέρος στην ιστορία αυτής της χώρας», δήλωσε ο Φαικ Οζτρακ και πρόσθεσε:

«Μετά όταν έρχεται προειδοποίηση από την Αμερική, η Γαλλία δηλώνει ''είμαστε δίπλα στην Ελλάδα'' και η ΕΕ δηλώνει ''η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας'', κάνουν υποχωρούν προσβάλλοντας το έθνος μας».

Ο ίδιος τόνισε πως «δεν μπορεί να λέγεται τυχαία και ο όπως να' ναι το σύνθημα "Ένα βράδυ ξαφνικά μπορεί να έρθουμε" το οποίο αυτός ο λαός το έγραψε με αίμα στην Κύπρο και έχει γράψει ιστορία. Δεν μπορεί να το χρησιμοποιούν στην εσωτερική πολιτική και σε φτηνά νταηλίκια. Αυτό το λες μια φορά και μετά οπωσδήποτε κανείς αυτό που πρέπει όπως έκανε ο πρόεδρος μας ο αείμνηστος Μπουλέντ Ετσεβίτ. Σε αυτό το παράδοξο κράτος μιλούν με γλώσσα καφενείου».


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)