Διαμέρισμα για τον Βελόπουλο στη «γαλάζια πολυκατοικία»...


 Με δεδομένο ότι λόγω υποκλοπών η Νέα Δημοκρατία έχει ξεμείνει από κυβερνητικό εταίρο, στο γαλάζιο στρατόπεδο έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να κοιτάζουν προς τα δεξιά τους για ένα “σχέδιο Β” στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

Το “σχέδιο Β” όπως… Βελόπουλος έχει τεθεί εδώ και καιρό στο τραπέζι του Μαξίμου, όπου όμως δεν ήθελαν ούτε να το πολυσυζητάνε, ούτε καν να... το πολυσκέφτονται, αφού θα ήταν μία έσχατη λύση ανάγκης, ενώ υπάρχουν και… άλλες εναλλακτικές.

Ούτε όμως αποκλείει κανείς από την κυβέρνηση και κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ελληνική Λύση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε μεν κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ότι δε νιώθει καθόλου κοντά με τον Κυριάκο Βελόπουλο, αλλά δεν “έκαψε” και τα σενάρια συγκυβέρνησης. Η Ελληνική Λύση έσπευσε να δηλώσει μεν ότι δε θα συνεργαστεί με κανέναν, αλλά ταυτόχρονα κάνει εδώ και καιρό κινήσεις προσέγγισης στην κυβέρνηση.

Τη συζήτηση άνοιξε χθες εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. “Εγώ δεν αποκλείω κανέναν”, απάντησε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με την Ελληνική Λύση. Και στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, άφησε ουσιαστικά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ανάλογα με το αποτέλεσμα των δεύτερων εκλογών (αφού στη ΝΔ θεωρούν ότι κυβέρνηση δεν βγαίνει με την απλή αναλογική, εκτός αν συνεργαστεί το δεύτερο κόμμα με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης).

Στόχος βέβαια της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, αλλά προφανώς δεν αποκλείει και τίποτα, αφού μπορεί να χρειαστεί ακόμη και έναν μη ιδανικό εταίρο για να σχηματίσει κυβέρνηση. Δεν λείπουν άλλωστε και τα στελέχη που θεωρούν ότι είναι… γείτονες με τον κ.Βελόπουλο στην περίφημη “γαλάζια πολυκατοικία”. Φράση που είχε πει μετά τη διαγραφή του από τον Κώστα Καραμανλή και την ίδρυση του ΛΑΟΣ ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πολιτικό παιδί του οποίου ήταν άλλωστε και ο κ.Βορίδης και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το φλερτ με τον Βελόπουλο μπορεί όμως να αποδειχθεί επικίνδυνο για τη ΝΔ. Πρώτον, “καίγεται” το σενάριο συνεργασίας με μεμονωμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Δεύτερον, εμποδίζει το “άνοιγμα” που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης στους κεντρώους ψηφοφόρους. Τρίτον, υπάρχει ο κίνδυνος δεξιοί δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι να θεωρήσουν ότι απελευθερώνονται να ψηφίσουν Ελληνική Λύση, αφού ούτως ή άλλως ο κ. Βελόπουλος θα συγκυβερνήσει με τη ΝΔ. Από την άλλη, η ΝΔ χρειάζεται μία εναλλακτική στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας και εφόσον ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπορεί να συμμετέχει σε κυβέρνηση υπό τον κ.Μητσοτάκη...

Βίκυ Σαμαρά

news247.gr