Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΕ: Νέο γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο για την ενίσχυση της ψηφιακής διπλωματίας

 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαινιάζει το νέο γραφείο της στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, μια πόλη που αποτελεί παγκόσμιο κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας. Το γραφείο θα ενισχύσει τη συνεργασία της ΕΕ με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της ψηφιακής διπλωματίας και θα ενισχύσει την ικανότητα της ΕΕ να προσεγγίζει βασικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των φορέων χάραξης πολιτικής, της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας...

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Τζουζέπ Μπορέλ δήλωσε σχετικά: «Το άνοιγμα του γραφείου στο Σαν Φρανσίσκο ανταποκρίνεται στη δέσμευση της ΕΕ να ενισχύσει τη διατλαντική τεχνολογική συνεργασία και να προωθήσει τον παγκόσμιο ψηφιακό μετασχηματισμό με βάση δημοκρατικές αξίες και πρότυπα. Πρόκειται για ένα απτό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου της ΕΕ σε θέματα όπως ο κυβερνοχώρος και η αντιμετώπιση υβριδικών απειλών, καθώς και η χειραγώγηση των πληροφοριών και οι παρεμβολές από το εξωτερικό».

Το γραφείο της ΕΕ στο Σαν Φρανσίσκο θα επιδιώξει να προωθήσει τα πρότυπα και τις τεχνολογίες της ΕΕ, τις ψηφιακές πολιτικές, τους κανονισμούς και τα μοντέλα διακυβέρνησης, καθώς επίσης θα επιδιώξει να ενισχύσει τη συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων προωθώντας τις εργασίες του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας ΕΕ-ΗΠΑ.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny