Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες - Διπλασιάζεται η χρονική ισχύς των διαβατηρίων

 
Προς ματαίωση βαδίζει εντέλει ο διαγωνισμός ύψους 515 εκατ. ευρώ για τις νέες ταυτότητες, παρότι πριν από δύο μήνες η όλη διαδικασία ξεμπλόκαρε μετά από απόφαση του ΣτΕ. Ο λόγος είναι ο διπλασιασμός της χρονικής ισχύος των διαβατηρίων, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα και αλλάζει τόσο τις οικονομικές όσο και τις τεχνικές παραμέτρους που σχετίζονται με τη διαδικασία ανάθεσης της προμήθειας «Νέου Ολοκληρωμένου Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας» (ΟΠΣΕΑ), όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου...

Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρχής γενομένης από σήμερα, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο διπλασιασμός της χρονικής ισχύος των διαβατηρίων, ο οποίος θεσμοθετήθηκε (ν. 4962/2022, αρ.87) πρόσφατα και αύξησε την διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων των Ελλήνων πολιτών από πέντε (5) σε δέκα (10) έτη. Η νέα διάταξη εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου για τη μείωση γραφειοκρατίας, την εξοικονόμηση επιπλέον ένστολου προσωπικού από διεκπεραιωτικές υποθέσεις, προκειμένου να διατεθεί σε υπηρεσίες ασφαλείας των πολιτών, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την περιστολή, εν γένει, των άσκοπων δαπανών και εργατοωρών.

Επιτυγχάνει δε να εναρμονίσει την Ελλάδα με τα διεθνή πρότυπα διάρκειας ισχύος των διαβατηρίων αλλά και να ωφελήσει τους Έλληνες πολίτες, αφού δεν μεταβάλλονται τα απαιτούμενα πάγια τέλη χαρτοσήμου.

www.insider.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny