Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Bayer: Διακανονισμός 40 εκατ. δολαρίων για φερόμενες «μίζες» που λάμβανε για 3 φάρμακα


 Η Bayer συμφώνησε να πληρώσει 40 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο διακανονισμού για φερόμενες μίζες και ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τρία συνταγογραφούμενα φάρμακα, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Bayer δεν παραδέχτηκε την αδικοπραγία παρά τη διευθέτηση.

Σε ανακοίνωσή της επισήμανε ότι η συμφωνία «αντανακλά μια επιχειρηματική απόφαση της εταιρείας καθώς η επίλυση ήταν προτιμότερη από τη συνέχιση των ήδη παρατεταμένων διαφορών».

Η Bayer κατηγορήθηκε ότι έδινε μίζες σε γιατρούς και νοσοκομεία για να τους παρακινεί να χρησιμοποιήσουν το Avelox, το οποίο θεραπεύει στελέχη βακτηρίων, και το Trasylol, το οποίο ελέγχει την αιμορραγία στις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, ενώ διέθετε τα δύο φάρμακα στην αγορά για χρήσεις εκτός ετικέτας που δεν ήταν λογικές ή απαραίτητες.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.