Άλυτος γρίφος το ατύχημα στο Allou! Fun Park


 Πολύωρη αυτοψία για το πώς εκτινάχθηκαν από τη βάρκα και τραυματίστηκαν οι νεαροί

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος στο Allou! Fun Park, όπου μια 21χρονη και ένας 24χρονος τραυματίστηκαν σοβαρά και κατέληξαν να δίνουν μάχη για τις ζωές τους, όταν εκσφενδονίστηκαν από το τρενάκι του… τρόμου στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλα δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει πως οι τέσσερις νεαροί εκτινάχθηκαν από το βαγόνι και «προσγειώθηκαν» με δύναμη στο έδαφος εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας με την οποία κινούνταν η βάρκα όταν έμπαινε στη μοιραία στροφή....

Κατά την πολύωρη αυτοψία που πραγματοποίησαν ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας και οι τεχνικοί σύμβουλοι διαπιστώθηκε ότι η βάρκα έστριψε με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν που προβλέπεται για το συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής. Σε αυτήν την εκδοχή φέρεται ότι συγκλίνουν τα στοιχεία τόσο από τη γεωμετρία του χώρου του ατυχήματος όσο και από τη δοκιμή που έκανε το κλιμάκιο των μηχανικών. Ειδικότερα, οι πραγματογνώμονες διαπίστωσαν πως με την ταχύτητα που είχε η βάρκα κατά τη δοκιμαστική διαδρομή δεν θα ήταν δυνατόν οι επιβαίνοντες να εκτιναχθούν σε τόσο μεγάλη απόσταση. Κάτι που σημαίνει πως η ταχύτητα της βάρκας πάνω στη στροφή όπου έγινε το ατύχημα ήταν μεγαλύτερη συγκριτικά με τις προηγούμενες ώρες πορείας.

Πλέον, οι μηχανικοί εξετάζουν τους παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για την αυξημένη ταχύτητα της βάρκας, καθώς και τη στάση των σωμάτων των τεσσάρων τραυματιών που ενδεχομένως να προκάλεσε την εκτίναξη. Παράλληλα, αναμένεται να διενεργηθεί και δεύτερη αυτοψία στο παιχνίδι, προκειμένου να εκτιμηθούν όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στην παραλίγο τραγωδία. «Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία και το αποτέλεσμα του συμβάντος τα άτομα εκτινάχθηκαν από τη βάρκα στη συγκεκριμένη στροφή. Εξετάζονται όλοι οι παράγοντες, όπως η ταχύτητα, που μπορεί να οδήγησαν σε αυτό το γεγονός που υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας δεν μπορεί να συμβεί. Η βάρκα δεν έφυγε από τη θέση της, δεν εκτροχιάστηκε. Είναι σχεδόν αδύνατο να φύγει από τις ράγες» δήλωσε ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας Γιώργος Περιβολιώτης. Ταυτόχρονα, σε δηλώσεις του τόνισε πως θα διερευνηθούν εξονυχιστικά όλοι οι παράγοντες που οδήγησαν στο ατύχημα.

«Δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση. Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα τροχαίο στο οποίο τα πράγματα είναι πιο απλοποιημένα. Πρόκειται για μια πολύπλοκη και σύνθετη κατασκευή με αρκετά τεχνικά, ηλεκτρομηχανολογικά δεδομένα που έχουν ζητηθεί προς εξέταση και θα απαιτηθεί χρόνος για να αξιολογηθούν. Είναι βέβαιο πως θα γίνει εξονυχιστική διερεύνηση όλων των στοιχείων που οδήγησαν στο ατύχημα. Σκοπός μας είναι να εντοπιστούν όλες οι αιτίες, ώστε να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό» κατέληξε ο πραγματογνώμονας που έκανε την αυτοψία στις εγκαταστάσεις του Allou! Fun Park.