Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Έρχεται παγκόσμιο μπλακ άουτ στις 24 Σεπτεμβρίου;...

 
Πως ξεκίνησε η θεωρία...

Μία θεωρία συνωμοσίας έχει πλημμυρίσει την πλατφόρμα του TikTok τον τελευταίο καιρό, με πολλούς χρήστες να υποστηρίζουν πως θα υπάρξει ένα παγκόσμιο μπλακ άουτ την συγκεκριμένη ημέρα.

Αμέτρητοι χρήστες του TikTok, του Facebook αλλά και του Twitter, υποστηρίζουν... πως το Σάββατο (24/09) θα γίνει μια παγκόσμια διακοπή ρεύματος, η οποία θα προκαλέσει ολική επαναφορά της οικονομίας αλλά και της πολιτικης.

Οι άνθρωποι του διαδικτύου αναφέρουν πως το μπλακ άουτ μπορεί να προκληθεί από μια μεγάλη φυσική καταστροφή, από μια πυρηνική επίθεση, μια καταιγίδα ή μια μεγάλη επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Πως ξεκίνησε η θεωρία για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Η αβάσιμη θεωρία ξεκίνησε με viral βίντεο του Γερμανού βουλευτή, Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος μιλά αόριστα για τη σημασία την συγκεκριμένης ημερομηνίας.

Συγκεκριμένα , ο Φρίντριχ Μερτς στην ομολία του δήλωσε πως "όλοι θα θυμούνται πού βρίσκονταν στις 24 Σεπτεμβρίου". Ωστόσο πρόκειται για λάθος του Γερμανού βουλευτή, καθώς εννοούσε την 24η Φεβρουαρίου, δηλαδή την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.


Ωστόσο, τα άτομα που άκουσαν την ομιλία του, αμέσως πίστεψαν πως η γερμανική κυβέρνηση εννούσε πως υπάρχει κάποιο μυστικό σχέδιο, κάτι σημαντικό που θα γίνει την συγκεκριμένη ημέρα.

Η θεωρία πήρε και άλλες διαστάσεις όταν σε ένα επεισόδιο του The Simpsons, στην 24η σεζόν, έγιναν αναφορές στην 24 Σεπτεμβρίουγια και το τέλος του κόσμου.


Οι "προειδοποιήσεις" των χρηστών του TikTok

Πολλοί χρήστες του TikTok ξεκίνησαν στην συνέχεια να προειδοποιούν τον κόσμο να προετοιμαστεί, καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους "κάτι θα συμβεί στις 24 Σεπτεμβρίου".

"Δεν ξέρω τι θα συμβεί, υποθέτω ότι θα υπάρξει μεγάλο μπλακ άουτ στις 24 Σεπτεμβρίου", είπε ένα άτομο με το σε ένα βίντεο του TikTok .

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.