Οι Βούλγαροι θέλουν 20% υψηλότερες αμοιβές, λιγότερο άγχος στη δουλειά, δείχνει έρευνα

0


 Δυσαρέσκεια με τις συνθήκες εργασίας, χαμηλή αμοιβή και πολύ άγχος στον χώρο εργασίας είναι τα βασικά παράπονα που διατυπώθηκαν σε έρευνα για τον βαθμό ικανοποίησης στην εργασία που διεξήχθη σε όλη τη χώρα από την πλατφόρμα στελέχωσης προσωπικού Career Show και δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία και άλλα μέσα ενημέρωσης την 1η Σεπτεμβρίου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 και πλέον ερωτηθέντων, που εργάζονται σε διάφορους οικονομικούς τομείς και μέρη στη χώρα, οι οποίοι απάντησαν ανώνυμα στις ερωτήσεις.

Το 82,64% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι κακοπληρώνονται, δεδομένης της εμπειρίας τους και των προσόντων τους. Ακόμη και στον υψηλά αμειβόμενο τομέα της τεχνολογίας της πληροφορίας, ένα 65,3% των εργαζομένων αισθάνεται ότι οι αποδοχές του είναι αδικαιολόγητα χαμηλές.

Οι υπάλληλοι στη δημόσια διοίκηση και στη διοίκηση επιχειρήσεων είναι λιγότερο ευχαριστημένοι από τις αποδοχές τους, με σχεδόν το 90% να διαμαρτύρεται για άδικους μισθούς.

Όπως αναμενόταν, η μηνιαία αμοιβή των ειδικών στην πληροφορική είναι υψηλότερη από την αμοιβή σε οποιονδήποτε άλλο τομέα. Οι μισθοί στον τομέα της πληροφορικής αυξάνονται καθώς οι εργαζόμενοι συγκεντρώνουν επαγγελματική εμπειρία. Το ποσοστό της αύξησης είναι πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο στους άλλους τομείς της οικονομίας, σύμφωνα με την έρευνα.

Ο δεύτερος υψηλότερος μέσος μισθός καταγράφεται στον τομέα της εξωτερικής ανάθεσης δραστηριοτήτων. Η δημόσια διοίκηση και η διοίκηση επιχειρήσεων είναι αρκετά χαμηλά στον πίνακα. Όχι μόνο τα απόλυτα εισοδήματα είναι χαμηλά σε αυτόν τον τομέα, αλλά και ο ρυθμός αύξησης των μισθών είναι πολύ πιο αργός συγκριτικά με τον τομέα της πληροφορικής και της εξωτερικής ανάθεσης δραστηριοτήτων.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)