Πολεμικό Ναυτικό: Με στρατιωτικό άγημα η κηδεία της 19χρονης Θάλειας

Anthony

Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι από τον αιφνίδιο θάνατο της 19χρονης Θάλειας ναυτικής δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού

Με στρατιωτικές τιμές θα πούνε το τελευταίο αντίο σήμερα συγγενείς και φίλοι στην 19χρονη Θάλεια, δόκιμη ναυτικό του Πολεμικού Ναυτικού που άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο στη Νάπολη.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα. Η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε από Ιταλό ιατροδικαστή θα ρίξει φως κάτω από ποιες συνθήκες επήλθε ο αιφνίδιος θάνατος με το επικρατέστερο σενάριο να είναι η τροφική δηλητηρίαση από γεύμα fast food που κατανάλωσε σε στάση που έκανε το πλοίο «Προμηθέας» σε λιμάνι της Τυνησίας.

Πριν ένα χρόνο η οικογένεια γιόρταζε την επιτυχία της Θάλειας για την είσοδό της στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Και σήμερα, αυτοί οι γονείς θα κηδέψουν το παιδί τους.

Το πόρισμα του Ιταλού ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροτομή στην 19χρονη ναυτική δόκιμο, αναμένεται να γνωστοποιηθεί στην οικογένεια τις επόμενες μέρες εφόσον πρώτα διαβιβαστεί στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες. Θα χρειαστεί να περάσει αρκετά μεγάλο διάστημα για να ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις ώστε η οικογένεια να έχει μια πλήρη εικόνα και κυρίως την απάντηση στο τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη νόσηση της κόρης τους αλλά και την εν συνεχεία ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής της που οδήγησε στο θάνατό της.

Στην πόλη αναμένεται να φτάσουν μέχρι το μεσημέρι, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Ιωάννης Πάττας, όπως επίσης και οι συμμαθητές της 19χρονης Θάλειας από τη Σχολή για να της πουν το «τελευταίο αντίο». 

 
 

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως η Θάλεια Κορδαμπάλου βρήκε το θάνατο κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου θερινού εκπαιδευτικού πλου μετά τον απόπλου από το Λαγκουλέτ της Τυνησίας και πριν τον κατάπλου στη Νάπολη.

Το πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου, με προορισμό τα λιμάνια του Μπαρ στο Μαυροβούνιο, της Μασσαλίας στη Γαλλία, της Λισαβόνας στην Πορτογαλία, της Λα Γκουλέτ στην Τυνησία, της Νάπολης στην Ιταλία και της Σούδας.

Δεν κατάφερε, όμως, να ολοκληρώσει το ταξίδι της προς το λιμάνι της Σούδας, αφού πιθανώς λόγω δηλητηρίασης, ανέβασε υψηλό πυρετό ενώ επέβαινε στο πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ. Στις 23 Αυγούστου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης όπου και κατέληξε τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου.

Οι συγγενείς της αναζητούν απαντήσεις. Η 19χρονη παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή στην εντατική του νοσοκομείου στη Νάπολη. Η δασκάλα της θυμάται, πόσο χαρούμενη ήταν η Θάλεια πέρυσι, τέτοια εποχή, όταν έμαθε ότι κατάφερε να περάσει στη Σχολή που τόσο επιθυμούσε.

«Όλοι θα είμαστε εκεί. Όλη η γειτονιά θα είναι. Να ξεκινήσουμε από τους συγγενείς, από τους φίλους, από το σχολείο. Πέρυσι τρώγαμε γλυκά γιατί ήταν χαρούμενη που είχε περάσει και φέτος θα πάμε στην κηδεία της» είπε η δασκάλα παραδοσιακών χορών της δοκίμου.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το τριήμερο 18-21 Αυγούστου όπου το πλοίο στο οποίο επέβαινε η 19χρονη, είχε δέσει στην Τυνησία. Ερευνάται αν στη διάρκεια κάποιας εξόδου εκείνες τις ημέρες, η Θάλεια έφαγε ή ήπιε κάτι που να της προκάλεσε δηλητηρίαση. Λίγες ημέρες πριν, η 19χρονη είχε νοσήσει εν πλω από κορονοϊό, το είχε ξεπεράσει, ωστόσο εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο οργανισμός της να ήταν ήδη εξασθενημένος και η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση, να προκάλεσε τη βαριά νόσησή της που οδήγησε στον θάνατο. 

Πηγή:https://www.ieidiseis.gr