Η Uniper ζητά επιπλέον 4 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση της Γερμανίας


 Ο ενεργειακός κολοσσός της Γερμανίας Uniper, που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο «θύμα» από την κρίση με τις τιμές φυσικού αερίου που επηρεάζει την Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, κατέθεσε αίτημα για επιπλέον 4 δισ. ευρώ χρηματοδότησης από το Βερολίνο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το αίτημα αφορά την εξασφάλιση επιπλέον 4 δισ. ευρώ από το κρατικό ταμείο δανείων KfW, μόλις εξαντληθεί η τρέχουσα γραμμής χρηματοδότησης που έχει εξασφαλίσει η εταιρεία..

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Uniper, η θέση ρευστότητας της εταιρείας έχει επιδεινωθεί περαιτέρω από τις αυξημένες τιμές και τη μείωση παροχής αερίου από τη Ρωσία.

Το αίτημα χρηματοδότησης των 4 δισ. ευρώ σκοπεύει να εξασφαλίσει τη βραχυπρόθεσμη ρευστότητας της εταιρείας, σημειώνει η Uniper.

Υπενθυμίζεται πως η μεγαλύτερη εισαγωγός φυσικού αερίου από τη Ρωσία της Γερμανίας, κατέγραψε ζημίες 12,3 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο του 2022

Η διοίκηση της Uniper αναμένει ζημίες και στο β' εξάμηνο του 2022, κάνοντας λόγο για «μεταβατική περίοδο» το 2023 προτού μπορέσει να αποφύγει τη «ζώνη ζημιών» από το 2024 και μετά.