Twitter: Ο Έλον Μασκ προσθέτει λόγους για την ακύρωση της εξαγοράς των 44 δισ. δολαρίων


 Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Έλον Μασκ, απέστειλε την Τρίτη επιστολή στην Twitter, προσθέτοντας επιπλέον λόγους για την υπαναχώρηση του από τη συμφωνία εξαγοράς των 44 δισ. δολαρίων, στην οποία είχε καταλήξει με τον αμερικανικό τεχνολογικό όμιλο προ μηνών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η επιστολή του Μασκ προς την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) περιλαμβάνει επιπλέον αιτίες που οδήγησαν τον Μασκ στην ακύρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της Twitter, στις 8 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως τότε ο Μασκ είχε επικαλεστεί τη μη πρόσβαση σε στοιχεία για την πλατφόρμα της Twitter, όπως λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό των fake λογαριασμών των χρηστών του social medum.

Στη νέα επιστολή του προς την SEC, ο Μασκ μιλά για τις καταγγελίες που έκανε πρώην εργαζόμενος της Twitter, που δημοσιεύτηκαν στην Washington Post, με αναφορές για κενά στα συστήματα ασφαλείας της Twitter.

Ο Μασκ αναφέρει πως αυτές οι καταγγελίες μπορούν να έχουν «σοβαρές επιπτώσεις» για την επιχείρηση.

«Οι πληροφορίες παρέχουν περισσότερους λόγους για τον τερματισμό της συμφωνίας εξαγοράς» σημειώνει στην επιστολή του Μασκ.

Υπενθυμίζεται πως Μασκ και Twitter θα οδηγηθούν σε δίκη για την υπόθεση της εξαγοράς, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ.

Μετά από τη νέα επιστολή του Μασκ, η μετοχή της Twitter υποχωρεί άνω του 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.