Έλον Μασκ: «Αστείο» το tweet του...


 ... ότι αγοράζει την Manchester United...

Ο Έλον Μασκ, που νωρίτερα αναστάτωσε το ίντερνετ με το tweet του ότι αγοράζει την Manchester United, έσπευσε να ανασκευάσει λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι πρόκειται για αστείο.

«Όχι, αυτό είναι ένα επί χρόνια αστείο στο Twitter. Δεν αγοράζω... αθλητικές ομάδες», απάντησε κάτω από τον λογαριασμό του Tesla Owners Silicon Valley, που τον ρώτησε αν μιλάει σοβαρά.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ ανακοινώνει μέσω Twitter ότι θα αγοράσει μία μεγάλη εταιρεία. Παλαιότερα το είχε κάνει και για την Coca Cola μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, από την ανάρτησή του δεν ήταν αμέσως σαφές εάν σχεδίαζε να προχωρήσει σε συμφωνία για την απόκτηση της Manchester United την ώρα που οι οπαδοί της ομάδας, οργισμένοι ζητούν αλλαγή ιδιοκτησίας.

Η ομάδα με έδρα τη βόρεια Αγγλία έχει περισσότερους από 32 εκατομμύρια ακόλουθους στον κύριο λογαριασμό της στο Twitter και το tweet του Μασκ συγκέντρωσε πάνω από 220.000 «likes» μέσα σε δύο ώρες.

Η Manchester United, εν μέσω μιας παρατεταμένης περιόδου χωρίς σημαντικές διακρίσεις. έχασε τους δύο πρώτους αγώνες της ενώ απέτυχε το καλοκαίρι να ξαναφτιάξει επαρκώς μια ομάδα που είχε σχετικά κακή απόδοση την περασμένη σεζόν.

Οι μετοχές της που είναι εισηγμένες στη Νέα Υόρκη έχουν υποχωρήσει 24% τους τελευταίους 12 μήνες, αποτιμώντας την σε λίγο πάνω από τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ομάδα ελέγχεται από την αμερικανική οικογένεια Γκλέιζερ, η οποία δεν σχολίασε το tweet του Μασκ. Η ιδιοκτησία έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο αγοράς σε μία προσφορά άνω των 4 δισ. δολ.

Στην ετήσια λίστα του φέτος, το Forbes κατέταξε τη Manchester United ως τον τρίτο πολυτιμότερο ποδοσφαιρικό σύλλογο στον κόσμο, αξίας 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πίσω μόνο από τους ισπανικούς κολοσσούς της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα.

Η δυσαρέσκεια μεταξύ των φιλάθλων για την αντιληπτή έλλειψη φιλοδοξίας των Γκλέιζερ, ωστόσο να φέρει κορυφαίους παίκτες εντάθηκε αφού η ομάδα τερμάτισε έκτη στην αγγλική Premier League την περασμένη σεζόν.

Στον αντίποδα, η αντίπαλη Manchester City κέρδισε δεύτερο διαδοχικό τίτλο.

Το Forbes, από την άλλη αποτιμά την περιουσία του Μασκ σε 270 δισεκατομμύρια δολάρια.