Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Το σήμα «TurkAegean» παραμένει…


 Η Κυβέρνηση προσπαθεί να «θάψει» δια της σιωπής το θέμα

Μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης να έκανε ό,τι μπορούσε για να ξεχαστεί το «TurkAegean», όμως 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με την οποία επαναφέρουν το θέμα, ζητώντας απαντήσεις και υποστηρίζοντας ότι «το απαράδεκτο σήμα TurkAegean εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και τα αρμόδια υπουργεία σιωπούν ή αποσείουν τις ευθύνες»...

Όπως τονίζουν, κανένα αρμόδιο όργανο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της ένστασης για ακύρωση του σήματος και δεν έχει ενημερώσει επίσημα για τις ενέργειές του ως προς αυτό, ενώ σημειώνουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών ουδέποτε απάντησε στην ερώτηση 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων (EUTM), η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO) έχει εγκρίνει τη δυνατότητα χρήσης από την Τουρκία ως εμπορικού σήματος της λέξης «TurkΑegean» (Τουρκικό Αιγαίο).

Οι βουλευτές ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Εξωτερικών, μεταξύ άλλων, να ενημερωθούν για το ποιες νομικές ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ανάκληση της χρήσης εντός της Ε.Ε. του σήματος «TurkAegean», καθώς και για τις οδηγίες που δόθηκαν από την κυβέρνηση στις ελληνικές διπλωματικές Αρχές για αποτροπή της χρήσης του όρου «TurkAegean».

https://www.newsbreak.gr/politiki/364252/to-sima-turkaegean-paramenei/

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.