Στον αέρα η σέντρα της Super League...


 Συνάντηση των ομάδων με κυβερνητικά στελέχη για το στοίχημα...

Μετά το μπάσκετ και το βόλεϊ, ήρθε η σειρά και του ποδοσφαίρου για να βρεθεί αντιμέτωπο με το πρόβλημα της μη καταβολής των χρημάτων προς τις ΠΑΕ από το ποσοστό του στοιχήματος. Ήδη η Basket League φαίνεται να κατεβάζει ρολά μέχρι νεωτέρας, ενώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η VolleLeague, καθώς οι δόσεις των χρημάτων από το στοίχημα που έχουν λαμβάνειν οι... ομάδες «μετατίθενται» για τις αρχές του 2023 σύμφωνα με το υπουργείο Αθλητισμού.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα και με την Superleague: οι ομάδες είχαν προϋπολογίσει τα ποσά από το στοίχημα στον σχεδιασμό τους, ωστόσο η ενημέρωση του υπουργείου προς αυτές είναι πως μέχρι τις 31/12 δεν πρόκειται να μπουν λεφτά στα ταμεία τους, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις τάξεις των ΠΑΕ.

Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι υπάρχουν δύο μπλοκ στη Λίγκα: ένα που εξετάζει και υποστηρίζει την αναβολή της πρεμιέρας της SL μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα, κι ένα άλλο που παρουσιάζεται πιο διαλλακτικό και τάσσεται υπέρ του διαλόγου προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, την Τετάρτη 3/8, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί συνάντηση των ομάδων με κυβερνητικά στελέχη για το συγκεκριμένο θέμα. Αν κι εκεί μεταφερθεί στους ανθρώπους της Λίγκας ό,τι ειπώθηκε και στη Super League 2, τουτέστιν για καταβολή χρημάτων από τη φορολογία του Στοιχήματος στις 15/1/2023, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Η έναρξη του νέου πρωταθλήματος έχει οριστεί για το τριήμερο 19-21 Αυγούστου, αλλά για ακόμη μια σεζόν η πρεμιέρα είναι στον αέρα...

ethnos.gr