Γερμανία: Το SPD εξετάζει το πλαφόν για τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου

 
Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας (SPD) εξετάζει το ενδεχόμενο πλαφόν τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου, σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, το SPD του καγκελάριου Όλαφ Σολτς καταρτίζει ένα σχέδιο το οποίο θα συζητήσει με τους κυβερνητικούς εταίρους του, τους Πράσινους και το FDP, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που πλήττει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Μεταξύ των μέτρων που θα θέσει το SPD, είναι η παράταση του χαμηλού εισιτηρίου για τα ΜΜΜ της Γερμανίας, αλλά με κόστος στα 49 ευρώ ανά μήνα έναντι των 9 ευρώ ανά μήνα που ισχύει έως και τις 31 Αυγούστου.

Ακόμα, το SPD εξετάζει τις απευθείας πληρωμές σε νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, όπως και προστασία από την έξωση σε πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους δευτερεύοντες λογαριασμούς τους, μετέδωσε το Reuters.

Παράλληλα, το SPD θέλει να συζητήσει την έναρξη ορίου για τις τιμές του ηλεκτρικού και του αερίου, αλλά με τις συζητήσεις για αυτό το ζήτημα να συνεχίζονται.