Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Politico για Predator: Η κυβέρνηση είπε στην Κομισιόν να μην ασχολείται...


 Τη στιγμή που το θερμόμετρο ανεβαίνει εντός της χώρας με τη βουλή να κινείται σε ρυθμούς σκανδάλου υποκλοπών, έρχεται ένα δημοσίευμα από το Politico να ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά.

Η ιστοσελίδα ευρωπαϊκών ειδήσεων αναφέρεται σε... απαντητική επιστολή (από τις 2 Αυγούστου) του μόνιμου αντιπροσώπου της χώρας στην Ε.Ε. προς την επιτροπή δικαιοσύνης της Κομισιόν, η οποία ζητούσε εξηγήσεις για το Predatorgate (στις 29 Ιουλίου).

Σε αυτή, εμμέσως πλην σαφώς, η κυβέρνηση καλεί τις Βρυξέλλες να σταματήσουν να ασχολούνται, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά και βάλλοντας κατά της αξιοπιστίας και της αντικειμενικότητας των μέσων ενημέρωσης που προχώρησαν σε αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με το Politico στην επιστολή αναφέρεται: Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, θα το θεωρούσαμε σώφρον στο μέλλον να αποφύγετε να ενστερνιστείτε βιαστικά συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που έρχονται από πολιτικά ΜΜΕ που δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και αντικειμενικότητά τους.

Η ιστοσελίδα σχολιάζει ότι αν και η Αθήνα επιμένει ότι «οι ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Κομισιόν σε πνεύμα συνεργασίας και με τη διάθεση να εργαστούμε ως ομάδα για τον κοινό μας στόχο να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου» το μήνυμα είναι σαφές: Μην ασχολείστε

«Πιστεύω πραγματικά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό από το να μπούμε σε διαδικασία αλληλογραφίας βασισμένη σε αναφορές στα ΜΜΕ που μένει να αποδειχθούν εάν είναι τεκμηριωμένες» αναφέρεται σε άλλο σημείο της επιστολής.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.