Μόνο σε χώρες του ΝΑΤΟ θα πωλείται πλέον το Pegasus;...

0

 
Σημαντικές ανακατατάξεις στην εταιρεία που κατασκευάζει το αμαρτωλό λογισμικό κατασκοπίας, ενώ τα σκάνδαλα παρακολουθήσεων βρίσκονται στο επίκεντρο της ατζέντας σε πολλές χώρες.

Το ζήτημα... παρακολουθήσεων και υποκλοπών μέσω κακόβουλων λογισμικών απασχολεί εδώ και πολλούς μήνες την επικαιρότητα σε αρκετά κράτη, ενώ και στη χώρα μας έχει λάβει τις τελευταίες εβδομάδες εκρηκτικές διαστάσεις.

Στο επίκεντρο έχουν βρεθεί το πρόγραμμα Predator, αλλά και το λογισμικό Pegasus της ισραηλινής εταιρείας NGO.

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία ανακατατάξεων με τον διευθύνοντα σύμβουλο να αποχωρεί από τη θέση του, ενώ φαίνεται πως η NGO θα… μαζέψει και τη λίστα συνεργατών και πελατών της.

Παρότι ιδιωτική επιχείρηση, η NGO λογοδοτεί στο ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, ενώ και οι δύο υποστηρίζουν ότι το κακόβουλο λογισμικό που εισχωρεί σε κινητά τηλέφωνο και μαζεύψει δεδομένα πωλείται μόνο σε κυβερνητικούς φορείς και υπηρεσίες και στοχεύει σε εγκληματίες και τρομοκράτες.

Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι πως η εταιρεία υποστηρίζει ότι, πλέον, θα συνεργάζεται μόνο με χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ. 

Οι αλλαγές αυτές έρχονται μετά από μήνες αποκαλυπτικών ρεπορτάζ τα οποία ανέφεραν ότι το Pegasus χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές βάζοντας στο στόχαστρο δημοσιογράφους και ακτιβιστές. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)