Όλα τα κόμματα λένε "Nαι" σε εξεταστική...


 Ο Βελόπουλος "κλείνει το μάτι" στον Μητσοτάκη...

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για εξεταστική για τις υποκλοπές θα ψηφίσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως επιβεβαίωσαν στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Εξεταστική, η οποία θα ερευνήσει... συγκεκριμένα τις παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, 

Η Νέα Δημοκρατία θα δηλώσει “παρών” στην ψηφοφορία, καθώς άλλωστε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ βάζει στο στόχαστρο και προσωπικά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη....

Το κυβερνών κόμμα επιμένει όμως στη διεύρυνση της εξεταστικής, ώστε να αφορά γενικότερα στη δράση της ΕΥΠ μέχρι και το 2012. Και ως έχουσα την πλειοψηφία, η ΝΔ θα επιχειρήσει να εφαρμόσει τη διεύρυνση στην… πράξη μέσα στην εξεταστική, αφού τα κομματα της αντιπολίτευσης, με την εξαίρεση της Ελληνικής Λύσης που φάνηκε πιο… θετική, είπαν “όχι” σε μία γενικότερη έρευνα.

Ο Χάρης Καστανίδης, ξεκαθάρισε ειδικότερα ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αφορά τις συγκεκριμένες υποθέσεις παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ. Σημείωσε άλλωστε με νόημα ότι η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής δεν αφορά χρονικές περιόδους, αλλά συγκεκριμένες υποθέσεις.

Έτσι, εξασφάλισε την ψήφο του ΚΚΕ, χωρίς όμως να μπει στη διαδικασία να δεχθεί χρονική διεύρυνση, αν και βεβαίως καταγγελίες για συνακροάσεις στον Περισσό έχουν γίνει και για το 2016 και το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Γιώργου Κατρούγκαλου δήλωσε ότι θα ψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και διαμήνυσε στη ΝΔ ότι εάν επιθυμεί έρευνα σε βάθος χρόνου, μπορεί να καταθέσει δική της, νέα, πρόταση για εξεταστική. 

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, δήλωσε ότι το ΚΚΕ ψηφίζει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που περιλαμβάνει και τις συνακροάσεις στον Περισσό και κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν “χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις”, κρατώντας έτσι αποστάσεις από τη ΝΔ. 

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ψηφίζει και το ΜεΡΑ25, αλλά και η Ελληνική Λύση, η οποία όμως ταυτόχρονα “κλείνει το μάτι” στη ΝΔ. 

Ενδεικτικό είναι ότι ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνιος Μυλωνάκης, ζήτησε η εξεταστική να συμπεριλάβει και τις καταγγελίες για υποκλοπές σε βάρος βουλευτών (μεταξύ των οποίων και της ΝΔ), μελών των επιτροπών Άμυνας, Εξωτερικών και Θεσμών, το 2015 και το 2016. 

“Αυτά τα έκανε η ΝΔ, τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα έκανε και το ΠΑΣΟΚ. Τα ίδια κάνατε και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε ο κ. Μυλωνάκης και δήλωσε: “Ναι σε εξεταστική. Να περιλάβει δύο περιόδους και αυτή και την προηγούμενη. Η Ελληνική Λύση ψηφίζει ‘ναι’ σε εξεταστική και όλα στο φως.” 

news247.gr