Κουκάκης: Πρέπει να ελεγχθεί η Krikel...

0


 ...για τις σχέσεις της με το πρωθυπουργικό περιβάλλον...

«Αν η κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή έρθει αναδρομικά και ψηφίσει μια διάταξη που επιτρέπει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει πολίτες που θεωρούν ότι έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφαλείας, τότε θα βρεθούμε σίγουρα σε έναν κατακλυσμό αποκαλύψεων» υπογράμμισε στο Κόκκινο ο Θάνασης Κουκάκης, ο... δημοσιογράφος που παρακολουθείτο από την ΕΥΠ και κατόπιν τέθηκε στο στόχαστρο σκοτεινών κέντρων με το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης Predator.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι εννοεί ό,τι λέει, αν ζητήσει συγγνώμη και δείξει μεταμέλεια, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να επιτρέψει στην ΑΔΑΕ» να ενημερώνει τους πολίτες ότι παρακολουθήθηκαν συμπλήρωσε, ενώ εκτίμησε πως «αν συμβεί αυτό, όσοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί και απλοί πολίτες απευθυνθούν στην ΑΔΑΕ, θα μάθουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τι συνέβαινε».

Υπενθύμισε ότι στις 28 Ιουνίου μαζί με το δικηγόρο του προσέφυγαν «στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πιθανολογούμε με σχετική βεβαιότητα ότι θα καταδικαστεί η Ελλάδα». «Γι αυτό φταίει ο πρωθυπουργός» επισήμανε.

«Ο κ. Γεραπετρίτης όποτε εκλήθη στη Βουλή να μιλήσει γι αυτά τα θέματα ψευδόταν ή αναπαρήγαγε μια ψευδή πληροφόρηση που του είχε δοθεί» συμπλήρωσε ο Θανάσης Κουκάκης. Σημείωσε ότι ο υπουργός επικρατείας «όταν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ρωτήθηκε για τις απόρρητες συμβάσεις του δημοσίου με την Krikel, που είναι προμηθευτής συστημάτων ασφαλείας της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στάθηκε μόνο σε μια σύμβαση και απέκρυψε τις υπόλοιπες, που τις είχε αποκαλύψει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας».

«Η Krikel είναι μια εταιρία που πρέπει να ελεγχθεί από όλες τις αρχές για το ποιος είναι ο πραγματικός δικαιούχος της, υπό ποιο νομικό καθεστώς συνομολόγησε συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο, τι είναι αυτό που του παρέχει και ποιες είναι οι σχέσεις της με το πρωθυπουργικό περιβάλλον» τόνισε.

«Η δημοσιογραφική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι αποκαλύψεις θα είναι διαρκείς και δεν θα υπάρχει περιθώριο ελιγμού και υπεκφυγής. Τα πλήγματα που έχουν καταφέρει στο κράτος δικαίου είναι αλλεπάλληλα» είπε ο Θανάσης Κουκάκης, συμπληρώνοντας πως «μπορεί να εγχώρια μέσα ενημέρωσης να έχουν συστολή να παρουσιάσουν τα γεγονότα, αλλά τα διεθνή μέσα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες στο να παρουσιάσουν τι έχει συμβεί στην Ελλάδα»...

ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)