Gazprom: Αποστολή 41,6 εκατ. κ.μ. αερίου στην Ευρώπη την Πέμπτη - Αδυναμία πληρωμής δηλώνει η Μολδαβία

0


 Συνεχίζονται οι ρωσικές αποστολές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom, καθώς είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη, παράδοση 41,6 εκατ. κυβικών μέτρων, δηλαδή χωρίς καμία μεταβολή από την Τετάρτη.

Ωστόσο, δεν μπορούν να πληρώσουν όλες οι χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου το ρωσικό αέριο, καθώς η Μολδαβία δήλωσε αδυναμία για τον Αύγουστο και θα πρέπει να ελπίζει σε αναβολή, φέρεται να ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου της, σύμφωνα με το Reuters.

Η Μολδαβία και η Gazprom συμφώνησαν ένα πενταετές συμβόλαιο που ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου πέρυσι και απαιτεί προπληρωμή μέχρι τις 20 κάθε μήνα.

«Μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή ότι δεν είμαστε σε θέση να πληρώσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Moldovagaz, Ion Ceban, στον μολδαβικό ειδησεογραφικό ιστότοπο NewsMaker. «Θα καλύψουμε τον Ιούλιο, αλλά δεν μπορούμε να καλύψουμε την προκαταβολή για τον Αύγουστο. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

Ο Ceban είπε ότι η μικρή πρώην Σοβιετική δημοκρατία, η οποία τον περασμένο χρόνο αντιμετώπισε επανειλημμένες δυσκολίες στην αποπληρωμή των λογαριασμών της για φυσικό αέριο, ήλπιζε να καταλήξει σε νέα συμφωνία το δ’ τρίμηνο βάσει της οποίας θα πλήρωνε λιγότερα.

«Το μόνο πράγμα που μπορεί να μας βοηθήσει αυτή τη στιγμή είναι να αναβάλουμε την πληρωμή αυτού του ποσού μέχρι το δ’ τρίμηνο», ανέφερε στο NewsMaker.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)