«Βόμβες» με το καλημέρα: Κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις...


Άναψαν τα αίματα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με την αντιπολίτευση να πυροβολεί με το… καλημέρα την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Σκληρό ροκ από την...έναρξη σχεδόν των συζητήσεων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με την έγκριση του διορισμού του νέου διοικητή της ΕΥΠ να είναι επισήμως το θέμα της ατζέντας, αλλά το σκάνδαλο των υποκλοπών και οι ευθύνες κυβέρνησης και πρωθυπουργού να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Τα αίματα άναψα από πολύ νωρίς, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ να ρίχνει λάδι στη φωτιά δηλώνοντας σιβυλλικά ότι κανείς δεν εξαιρείται a priori από τις παρακολουθήσεις.

Ο Θεμιστοκλής Δεμίρης, μάλιστα, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση είχε παραδεχθεί ότι η ΕΥΠ έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις.

Να έρθουν στη Βουλή όλα τα ονόματα 

Νωρίτερα, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Παύλος Πολάκης φέρεται να κατέθεσε αίτημα ώστε να διαβιβαστούν στη βουλή τα ονόματα και οι υποθέσεις 15.000 προσώπων που φέρονται να έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ζήτησε τα σχετικά στοιχεία από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, επισημαίνοντας ότι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ΄χει το δικαίωμα να εκφράσει γνώμη επί της τοποθέτησης του νέου διοικητή της ΕΥΠ.

Ο υπουργός Επικρατείας, εξάλλου, βρέθηκε από την αρχή στο στόχαστρο των βουλευτών της αντιπολίτευσης και θα κληθεί να δώσει απαντήσεις, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής (29 Ιουλίου) είχε υποστηρίξει ότι κανένας πολιτικός δεν παρακολουθείται από την ΕΥΠ.

Πηγη efsyn.gr