Ο Άδωνις βλέπει και δάκτυλο Πούτιν...

 
Άλλα αντί άλλων για τις υποκλοπές...

Να απομακρύνει όσο περισσότερο μπορεί από το κάδρο των ευθυνών τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, επιχειρεί ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης, το μόνο ουσιαστικά κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που έχει σπεύσει από την αρχή να ταχθεί αναφανδόν στο πλευρό του πρωθυπουργού στην υπόθεση της παρακολούθησης από την ΕΥΠ του... Νίκου Ανδρουλάκη, έφτασε στο σημείο να αφήσει αιχμές για εμπλοκή της Ρωσίας ή της Τουρκίας μιλώντας στους New York Times.

Αν ήμουν ο Πούτιν, θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν έπεφταν κυβερνήσεις που είναι τόσο αντίθετες στη Ρωσία» ισχυρίστηκε στην αμερικανική εφημερίδα συνεχίζοντας το κυβερνητικό αφήγημα περί «σκοτεινών κέντρων» πίσω από τις υποκλοπές.

Αν και υποστήριξε ότι δεν κατηγορεί τη Ρωσία για το χακάρισμα, πρόσθεσε ότι η Ρωσία είχε ασκήσει επιρροή στην Ελλάδα στο παρελθόν. «Λοιπόν, αν το έκαναν στο παρελθόν, γιατί να μην το κάνουν τώρα;» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία, επίσης, «θα μπορούσε» να βρίσκεται πίσω από όλα αυτά.

Πάντως, δεν μπορούσε να μην αναγνωρίσει ότι οποιαδήποτε απόδειξη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για την παρακολούθηση θα ήταν «πολύ κακή». «Αλλά δεν ήξερε», επέμεινε, ρίχνοντας την ευθύνη για την υπόθεση στον πρώην πλέον διοικητή της ΕΥΠ, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να προειδοποιήσει σύμφωνα με τους New York Times ότι το σκάνδαλο θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε μια αντιπολίτευση πιο ευνοϊκή για τη Ρωσία...

ΑΥΓΗ