Το χαστούκι του χωρισμού...

0


 Τους έλεγαν καρπαζοεισπράχτορες. Ήταν ο περίγελος της παρέας και όλοι τούς είχαν του κλότσου και του μπάτσου. Το μπούλινγκ εκείνης της εποχής ήταν άνευ λόγου και αιτίας, κατάσταση που εξόργιζε.

Στην πολιτική τα πράγματα διαφέρουν. Και να που τώρα οι σφαλιάρες, τα χαστούκια στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι απανωτά. Και... δυστυχώς για τη χώρα ο Κυριάκος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Και τα χαστούκια που έχουν αρχίσει να πέφτουν σαν βροχή, κυρίως από το εξωτερικό, εκθέτουν και τη δημόσια εικόνα ολόκληρης της χώρας.

Χαστούκια για την ελευθερία του Τύπου, για το κράτος Δικαίου, για το μεταναστευτικό και εσχάτως για τις υποκλοπές.

Αλλά ειδικά για το τελευταίο, το μέγα θέμα των υποκλοπών, τα χαστούκια άρχισαν να πέφτουν σωρηδόν και από φίλους και γνωστούς και στο εσωτερικό, προκαλώντας αρχικά έκπληξη, απορίες και τελικά ερμηνείες.

Συνταγματολόγοι, ανάμεσά τους ο Βενιζέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου «χτύπησαν» χωρίς έλεος τον Κυριάκο που απολάμβανε τις καλοκαιρινές του διακοπές και έκανε ανέμελος βαρκάδες βόρεια και νότια του νομού Χανίων.

Αν κάτι πόνεσε πιο πολύ και έδωσε το στίγμα της εποχής ήταν το άρθρο της «Καθημερινής» που του δείχνει τον δρόμο της εξόδου και τον προτρέπει να προκηρύξει εκλογές.

Ο Κυριάκος δεν είναι πια το αγαπημένο παιδί του συστήματος, ο άνθρωπος που μπορεί να πάει τη συντηρητική παράταξη παρακάτω, να είναι και την επόμενη τετραετία πρωθυπουργός. Πρέπει οι συντηρητικές δυνάμεις, που δεν θέλουν Τσίπρα, να βρουν κάποιον άξιο αντίπαλο.

Το τέλος είχε φανεί από καιρό. Για τον ίδιο ίσως ήταν απρόσμενο. Το χαστούκι από την «Καθημερινή» έγραψε το τέλος μιας σχέσης.

Όπως γίνεται δηλαδή και στην πραγματική ζωή. Οι αγάπες τελειώνουν οριστικά χωρίς τρυφερά αντίο, αλλά με ένα χαστούκι που δείχνει πόσο αναλώσιμος μπορεί να είσαι.

Κώστας Μανιμανάκης

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)